Tıp öğrencileri ortak deklarasyon yayımladı

Türk Tıp Öğrenciler Birliği’nin (TURKMISC) 62. Genel Kurulu, Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tıp öğrencileri ortak deklarasyon yayımladı

Türk Tıp Öğrenciler Birliği’nin (TURKMISC) 62. Genel Kurulu, Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) ev sahipliğinde yapıldı. İki gün süren genel kurul sonrası tıp öğrencileri, ortak bir deklarasyon yayımladı.

Deklarasyonda, nitelikli sağlık hizmeti sağlayabilmek için bireyin fiziksel, sosyal ve ruhsal durumunu bütün olarak ele alan, multidisipliner bir anlayış benimsenmesinin gerekliliği vurgulandı

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen Tıp Öğrencileri Birliği Genel Kurulu, Türkiye’deki 60 tıp fakültesinden 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, Türk tıp öğrencilerinin ortaklaşa yürüttükleri projeler ve yapılması planlanan çalışmalar tartışıldı. Ayrıca, Tıp Öğrencileri Birliği’ne yeni katılacak öğrencilerin adaylık sunumları da yer aldı.

İki gün süren Genel Kurul sonunda, tıp öğrencileri ortak deklarasyon yayımladı. Türk Diş Hekimleri Birliği Öğrenci Kolu, Türkiye Diyetisyenler Derneği Gençlik Komisyonu, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu, Türkiye Fizyorerapistler Derneği Gençlik Komisyonu, Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu, Türk Tabipler Birliği Tıp Öğrenci Kolu ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği öğrencilerinin imzasıyla kamuoyuyla paylaşılan deklarasyonda özet olarak şu görüşlere yer verildi: “Nitelikli sağlık hizmeti sağlayabilmek için bireyin fiziksel, sosyal ve ruhsal durumunu bir bütün hâlinde ele alan, multidisipliner bir anlayış benimsenmelidir. Sağlık öğrencileri olarak bu anlayışın profesyonel hayata adım atmadan çok daha önce kazanılması gerektiğini düşünüyoruz. Birlikte hareket etmemiz, geleceğin profesyonelleri olan bizlerin arasındaki bağı kuvvetlendirecek, bireylere sunulacak sağlık hizmetinin kalitesini arttıracak ve kapsamını genişletecek. Eğitimlerimiz sonunda ideal bir çalışma ortamında hizmet verme hayalimizi gerçekleştirmek ve eğitim düzeyinde yaşadığımız sorunlara çözüm önerileri üretmek için çaba göstermeye devam edeceğiz.”

Tüm bunların ışığında sağlık hizmetinin kalitesini en yüksek seviyede tutmak, nitelikli sağlık hizmetini yurdun her bir yanında ulaşılabilir kılmak için tıp öğrencilerine büyük görevlerin düştüğünü belirtildiği deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: “Uluslararası düzeyde imrenilecek sağlık eğitim standartlarını yakalamak ve başarılı bir sağlık politikası üretmek, bizlerin en önemli misyonları olacaktır. Sağlık hakkı, bireyin en temel haklarından biridir. Bireyin bu hakkının sonuna kadar korunması yolunda birlik ve beraberliğimizin ülkemizde ve dünyada fark yaratacağı güzel günler göreceğimizi umuyoruz. Bizler, görev bilinci yüksek gençler olarak elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inanıyoruz.”
CİHAN

Yorumlar