Tıp Fakültesi öğrencileri hünerlerini sergiledi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin “Sağlık Dersi” kapsamında yürüttükleri proje ve araştırma çalışmalarından oluşan sunumlar, “I. Öğrenci Etkinlikleri” adıyla Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.Açılış...

Google Haberlere Abone ol
Tıp Fakültesi öğrencileri hünerlerini sergiledi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin “Sağlık Dersi” kapsamında yürüttükleri proje ve araştırma çalışmalarından oluşan sunumlar, “I. Öğrenci Etkinlikleri” adıyla Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Bağış, Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen, kamu kurumlarının müdürleri, Tıp Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, şunları ifade etti: “Öğrencilerimizin kendini geliştirmeleri bizim için çok önemli. Adıyamanımıza yaptığımız en önemli katkılardan birisi de tıp öğrencilerinin Adıyaman’da eğitim görmeye başlamalarıdır. Sağlık alanında hastanemizi açtık. Kamu Hastaneleri Birliği ile ortak çalışma yürütüyoruz. Allah’a şükür bunları gerçekleştirdiğimiz için bu manada bizlerle beraber olan tüm arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. İyi bir topluluk halindeyiz.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz da projelerin önemini ele aldığı konuşmasında, projeler yoluyla öğrencilerin toplum içerisinde kendilerini ifade ederek büyük kazanımlar edineceklerini söyledi. Projelerin oluşturulmasında dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Yılmaz, projelerde ekip olarak çalışmanın, bir ürünü ekip olarak ortaya çıkarmanın, öğrencinin kendini geliştirmesinde oldukça önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, proje grubundaki kişilerin yürütülen çalışmada öncelikle kendilerini değil grubu ve kurumu düşünmeleri gerektiğini anlattı. Ancak bu şekilde faydalı ve muvaffak olunabileceğinden bahseden Yılmaz, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş ise düzenlenen etkinlikle tıp öğrencilerinin kendilerini ifade etmelerine fırsat tanındığını söyleyerek, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin, Tıp Fakültesi'nin olmazsa olmazları olduklarını vurgulayan Taş, öğrencilerine eğitim vermeye başlayan Tıp Fakültesi'nin zaman geçtikçe daha da olgunlaşacağına inandığını ifade etti.

Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Arpacı ise “Sağlık Dersi” ve gerçekleşen etkinliğin nasıl ortaya çıktıyla ilgili açıklamada bulunarak Eylül ayında Tıp Fakültesi Eğitim komisyonu olarak toplandıklarını ve Avrupa Birliği müktesebatına da uygun olarak zorunlu derslerin yanında seçmeli derslerin de olmasını, seçmeli derslerden bir tanesinin ise “Sağlık Projesi” dersi olmasını uygun gördüklerini belirtti. Bu ders çerçevesinde öğrencilerin yürüttükleri projelerde yaptıkları özverili çalışmalarda çeşitli röportajlar, araştırmalar, okumalar ve makale tercümeleri yaptıklarını söyledi. Arpacı, etkinliğe katkı sunan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından tıp öğrencileri mini bir konser ve şiir dinletisi sundu. Akabinde başkanlıklarını Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı İbn-i Sina, Hulusi Behçet ve Piri Reis adlı oturumlarda öğrenci grupları, lösemi, D vitamini, akciğer kanseri, multiple skleroz, hepatit, talasemi, GUT, KOAH, migren, parafili ve organ nakli birbirinden önemli konularda sunumlar yaptı. Gün boyu devam eden etkinliğin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

CİHAN

Yorumlar