'Tıp fakültelerinin çoğu teneke fakülte'

Türk Jinekoloji Derneği eski başkanlarından Prof.Dr. Hasan Serdaroğlu, ülkedeki 84 tıp fakültesinden çoğununin nitelikten yoksun 'Teneke fakülte' olarak isimlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Tıp fakültelerinin çoğu teneke fakülte'

Türk Jinekoloji Derneği eski başkanlarından Prof.Dr. Hasan Serdaroğlu, ülkedeki 84 tıp fakültesinden çoğununin nitelikten yoksun 'Teneke fakülte' olarak isimlendirdi.

Erzurum'da 5'incisi Polat Renaissance Otel'de düzenlenen ve 3 gün devam eden Palandöken Kadın Doğum Kongresi sona erdi. Kongre Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yakup Kumpete, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Sedat Kadanalı ile Türk Jinekoloji eski başkanlarından Hasar Serdaroğlu ile Doç. Dr. Akın Sivaslıoğlu ortak basın toplantısı yaparak kongre hakkında bilgilendirmede bulundu.

'TÜRKİYE'YE DİPLOMALI DOKTORLAR KAZANDIRMAK BİR İŞ DEĞİL İHANETTİR'

Prof. Dr. Serdaroğlu bir soru üzerine ülkedeki tıp fakültelerinin çoğunun niteliksiz olduğunu ileri sürdü. Prof. Dr Serdaroğlu, "Fransa'da 34, İngiltere'de 37 tıp fakültesi var. Hemen hemen bu ülkelerle aynı nüfusa sahip olan ülkemizde ise 84 tane tıp fakültesi var. Çoğu niteliksiz, teneke. Sayın büyüklerim 'Her yere üniversite götürdük' diyorlar. Üniversite; taş bir bina değildir. Kaliteli öğretim üyeleriyle bu binaları dolduramazsanız rast gele teneke binalar olur. Türkiye'ye diplomalı doktorlar kazandırmak bir iş değil ihanettir" dedi.

Prof.Dr. Hasan Serdaroğlu, ithal hekime karşı olduklarına da dikkat çekerek, "Kendi doktoruna doğru düzgün para veremeyen bir ülkenin ABD ya da Avrupa'dan hekim getiremez. Afrika ve Sovyet Rusya'nın yıllarca hükmettiği ülkelerde hekimlik çok gerilerde, dünyanın en düşük tıp bilgileri buralarda veriliyor. Halkın sağlığını Afrika veya Türki Cumhuuriyetlerinden ithal hekimlerin eline bırakmak akla zarar"

Kongre Başkanı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, 5'incisini düzenledikleri yarı uluslararası Doğum Konresi'nin olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti. Prof. Dr. Kumtepe, kongreye 250 uzman katıldığı kongrede 115 konuşmacının görev aldığını dile getirdi. 4 kurs ve 18 oturumdan oluşan kongrede ayrıca İsrail'den gelen uzman bir kadın doğum uzmanının sunum yaptığına dikkat çeken Kumtepe, "Bilimsel yönden olumlu sonuçlar doğuran bir kongre gerçekleştirdik. Kongrede uygulamalı ameliyat yaptık. Ülkemizde gittikçe artan kadın kanserlerinden korunma yolları ve cerrahisindeki son teknolojinin yanı sıra tüp bebek konusundaki gelişmelerde ayrıntılı olarak ele alındı." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar