Tinercilerin darp ettiği genç yoğun bakımda

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen olayda, tinerci oldukları iddia edilen bir grup tarafından darp edilen genç, hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Tinercilerin darp ettiği genç yoğun bakımda

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen olayda, tinerci oldukları iddia edilen bir grup tarafından darp edilen genç, hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Yerköy Beldiyesi Temizlik İşleri'nde çalışan Muhammed Yıldız (25), dün akşam işten çıktıktan sonra bir grup tinerci tarafından Çiçekdağı ilçesine götürülerek feci şekilde darp edildi. Tinerciler, darp ettikleri Muhammed Yıldız’ın cebindeki 900 lira maaşını ve cep telefonunu alarak öldü diye bir dereye attı. Vatandaşlar tarafından fark edilen Muhammed Yıldız, Yerköy Devlet Hastanesi'ne, oradan da Yozgat Devlet Hastanesi'ne götürülerek, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Yerköy Kale Mahallesi'nde oturan Muhammet Yıldız’ın babası İhsan Yıldız (52), oğlunun dün akşam üzeri eve gelmediğini ve kendilerinin durumu polise bildirdiklerini belirterek, "Polis, bizimle hiç ilgilenmedi. Sabaha kadar çocuğumu aradım. Sabah polis, çocuğumun hastanede olduğunu söyledi. Hastaneye gittiğimde çocuğum dövülmüş, tanınmayacak hale gelmişti. Bizi Yerköy’den Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler, oğlum şu anda yoğun bakımda yatıyor." dedi.

Yerköy’ün her köşesinde, parkında, okulların önünde esrar, eroin ve hap satıldığını, bununla da kimsenin ilgilenmediğini vurgulayan Yıldız, "Biz emniyete şu parkta uyuşturucu satılıyor diye ihbar ediyoruz. Polis ışıklarını açıp, siren çalarak geliyor, tabiî ki polisi gören uyuşturucu satıcıları olay yerinden kaçıyor. Yerköy halkının hiçbir can güvenliği yok, akşam hava kararınca kimse dışarıya çıkamıyor. Dışarıya çıksan, ya para istiyorlar, ya telefonunu istiyorlar. Yerköy adeta Teksas’a döndü. Bizim can güvenliğimizi kim koruyacak. Polisler görevini yapmıyor. Biz Yozgat valisinden Yerköy ilçesiyle ilgilenmesini istiyoruz. Şu anda benim çocuğum komada. Bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın." diye konuştu.

Anne Ayşe Yıldız da aynı ifadeleri kullanarak Yerköy’de can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi. Anne Yıldız, "Daha önce akşam eve dönerken arkamızdan tüfekle ateş ettiler beni vurdular. Bende günlerce hastanede yattım, böbreklerim çürüdü. Şimdi de oğlumu bu hale getirdirler. Yerköy’de çok sayıda uyuşturucu satan, kullanan, bali çekenler var. Buna kimse bir şey demiyor. Emniyet ilgilenmiyor. Bizim can güvenliğimizi kim koruyacak." şeklinde konuştu.

Muhammed’in kardeşi Murat Yıldız ise Yerköy’ün her köşesinde esrar, eroin, uyuşturcu hap satıldığını iddia ederek, "Polise ihbar ediyoruz, polis ilgilenmiyor. Polis uyuşturucu satanların hepsini biliyor bir şey yapmıyor. Polisin görevi uyuşturucu satanları yakalamak mı? Yoksa yaralıyı hastaneye, ölüyü mezara götürmek mi? Biz yetkililerden Yerköy ile ilgilenmesini istiyoruz.” dedi. Yozgat Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Muhammed Yıldız’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.


CİHAN

Yorumlar