Time To Help Gine’de muhtaçların yüzünü güldürdü

Time To Help (Yardım Zamanı) Derneği’nin gerçekleştirdiği “ayni yardım” kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar Balkanlardan sonra Afrika’daki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Time To Help Gine’de muhtaçların yüzünü güldürdü

Time To Help (Yardım Zamanı) Derneği’nin gerçekleştirdiği “ayni yardım” kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar Balkanlardan sonra Afrika’daki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Kampanya sayesinde bir yılda 30 bin ihtiyaç sahibinin imdadına yetişen Almanyalı Türkler, Afrika’da Tanzanya’dan sonra Gine’ye yardım elini uzattı.

Time To Help (Yardım Zamanı) Derneği’nin ‘Ayni yardım’ adı altında başlattığı kampanya Balkanlardan sonra Afrika kıtasına ulaştı. Bir yıldır Bosna, Kosova’da muhtaç sahiplerinin yüzünü güldüren kampanya, Afrika’nın fakir ülkesi Tanzanya’dan sonra şimdi de Gineli muhtaç sahiplerine açıldı. Kampanya sayesinde, bu bir yıllık zaman zarfı içinde 30 bin ihtiyaç sahibinin imdadına yetişen Almanyalı Türkler, şimdi de Gineli muhtaçları sevindirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Almanya’daki yardımseverlerin gönderdiği eşyalar, Gine’de ihtiyaç sahipleri ile buluştu.

Kuzeybatı Afrika ülkesi olan Gine Cumhuriyeti’nin halk arasındaki anlamı ‘siyahlar ülkesi’. 1958 yılında Fransa’dan bağımsızlığını kazanan Gine, Uluslararası Kriz Grubu’na göre ‘zayıf ülke’ statüsüne girme tehlikesiyle karşı karşıya. Halkın yüzde 87,4’ü Müslüman olan bu ülkenin büyük desteğe ihtiyacı var.

Time To Help Derneği’nin Offenbach’taki lojistik merkezine ulaştırılan kıyafet, ayakkabı, oyuncak gibi eşyalar, yardımsever adına barkodlanarak paketleniyor. Eşyalar muhtaç ülkelerde açılan mağazalarda raflarda yerini aldıktan sonra, muhtaçların kendilerine verilen alışveriş kartı ile eşyaları mağazada seçip beğenerek almasına imkân sağlıyor. Ayni yardım sorumlusu Hakan Altun bu şekilde yardım alanların onurunun korunmaya çalışıldığını, yardımseverler için eşyalarının alındığına dair gönderilen e-posta ile de güvenirliğin sağlandığını belirtti.

Ayni yardım projesine katkıda bulunmak isteyen yardımseverlerin kullanmadıkları elbise, ayakkabı ve oyuncakları derneğin lojistik merkezine ulaştırmaları ve yapılan hizmetlerin masrafları için kilo başına en az 1 Euro bağış yapmaları isteniyor CİHAN

Yorumlar