TIME, Erdoğan'ı Can Dündar'a tanıttırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yılın etkili 100 ismi arasında gösteren TIME dergisi skandal bir uygulamaya imza atarak tanıtım yazısını Can Dündar'a yazdırdı. Dündar, fırsattan istifade Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik nefretini yazdı

Google Haberlere Abone ol
TIME, Erdoğan'ı Can Dündar'a tanıttırdı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Amerikan merkezli uluslararası siyaset dergisi TIME, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yılın en etkili 100 kişisi listesine aldığı etkinliğinde skandal bir uygulamaya imza attı. TIME, Erdoğan'ın tanıtım yazısını, ondan nefret ettiğini bütün dünyanın bildiği Can Dündar'a yazdırdı. Dündar da fırsattan istifade Erdoğan'a yönelik "nefretini" TIME sayfalarına kustu. 

Can Dündar'ın Erdoğan ile ilgili kaleme aldığı yazı şöyle: “Batılı demokrasiye yönelik 100 yıllık modernleşmenin ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti, onun yerine geçmeye yeltenen ilk siyasetçi tarafından yok edilebilir.

Recep Tayyip Erdoğan iktidara 2001 krizinden sonra, dini siyasi amaçlar için kullanarak geldi. ‘Müslüman bir demokrat’ı kabul etmeye istekli bir Batı’nın desteklediği Erdoğan, 15 yılda altı seçim kazanarak kendi gücünden zehirlendi. Ben dahil, rejimini eleştiren onlarca gazeteciyi hapse attı. Ardından, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından, 70 binden fazla insanı hapse atarak cadı avını genişletti.

Her zamankinden daha otoriter olan ve Türkiye’nin zorlanan ekonomisiyle dünyadan büyük ölçüde uzaklaşmasını önemsiz göstermeye çalışan Erdoğan, yetkilerini ciddi biçimde artıracak bir anayasa referandumunda zafer ilan etti. Bu durum esasında sonun başlangıcının işareti; zira Erdoğan sadece kentleri değil, başkalarına suç atma becerisini de kaybetti.”

Yorumlar