TİM, yılın ilk ihracat rakamlarını Gaziantep’te açıklayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2014 yılının ilk ihracat rakamlarını Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB)’nde açıklayacak.

Google Haberlere Abone ol
TİM, yılın ilk ihracat rakamlarını Gaziantep’te açıklayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2014 yılının ilk ihracat rakamlarını Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB)’nde açıklayacak. Törende 2013 ihracat verilerine göre Türkiye genelinde 20 milyon doların üzerinde ihracat yapan GAİB üyesi 95 firmaya, GAİB ve TİM tarafından da Gaziantep merkezli 5 firmaya ödül verilecek.

TİM tarafından, her ay başka bir şehirde açıklanan ihracat rakamları Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katılımıyla 1 Şubat tarihinde Gaziantep’te açıklanacak. GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve Vali Erdal Ata’nın açılış konuşmasını yapacağı törende TİM Başkanı Büyükekşi, Ocak ayı ihracat rakamları açıklayacak ve Ekonomi Bakanı Zeybekçi de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. İhracat rakamlarının açıklanmasının ardından Türkiye genelinde 20 milyon doların üzeri ihracat yapan GAİB üyesi 95 firmanın plaket ve takdirname alacağı ödül töreninde, TİM tarafından Gaziantep merkezli 5 firmaya da ihracattaki başarılarından ötürü ödül verilecek.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz yaptığı açıklamada, “Gaziantep ve GAİB 2013 yılında ihracatın lokomotifi görevini üstlendi ve başarılı ihracat rakamları ile Türkiye’de adından sıkça söz ettirdi. Birliklerimize üye olan yüzlerce firma yaptıkları başarılı ihracatlar ile hem ülkemize hem de bizlere büyük gururlar yaşattı. 2013 yılını rekor kırarak geride bıraktık ve 2014 yılında ise önümüze daha büyük hedefler koyduk. GAİB olarak 1 Şubat Cumartesi günü çok önemli bir törene ev sahipliği yapacağız. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi 2014 ihracat rakamlarını açıklamak üzere Gaziantep’e birliğimize gelecekler. Türkiye genelinde en çok ihracat yapan GAİB üyesi firmalarımıza ödüllerinin verileceği tören öte yandan kentimiz içinde büyük bir fırsat olacak. Gaziantep’e gelecek heyet için düzenlenen Gaziantep turu kapsamında tarihi ve turistik mekânlara gezi düzenlenecek olmasının Gaziantep’in tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını düşünüyorum.” diye konuştu.

2014 ve 2023 yılı ihracat hedeflerini yakalamak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Çıkmaz, iç politikada yaşanan son olumsuz olayların kendilerini etkilemediğini belirtirken hedeflerine ulaşma noktasında hız kesmeden çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Çıkmaz GAİB olarak ayak basılmadık ülke bırakmamak adına Afrika ve Uzak Doğu pazarına ulaşmanın hedefleri arasında olduğunu da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar