TİM AKADEMİ şehirler turu Gaziantep’te başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen ‘2023 İhracat Stratejisinde Gaziantep ve Markalaşma’ konulu seminer, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde (GAİB) gerçekleştirildi.TİM’in, Türkiye’nin 2023 ihracat...

Google Haberlere Abone ol
TİM AKADEMİ şehirler turu Gaziantep’te başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen ‘2023 İhracat Stratejisinde Gaziantep ve Markalaşma’ konulu seminer, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde (GAİB) gerçekleştirildi.

TİM’in, Türkiye’nin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda ihracatçı firmaları bilgilendirmek amacıyla kurduğu ‘TİM AKADEMİ’ şehirler turunun ilk durağı Gaziantep oldu. Anadolu’nun 10 değişik kentinde bilgilendirme seminerleri düzenlemeyi planlayan TİM AKADEMİ, Gaziantepli üretici ve ihracatçı firmaları, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde bir araya getirdi.

GAİB Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahan, HSBC Türkiye, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen ve Ekonomi Profesörü Prof. Dr. Kerem Alkın katıldı.

Seminer, Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, “İhracatın önünü açmak üzere bu toplantılara başlıyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmak için gerek ekonomi, gerekse de siyasi istikrara ihtiyacımız var. Hedeflere ulaşmak için inovasyon ve markalaşmaya çok önem vermemiz ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor.” dedi.

Ar-Ge ve inovasyona önem verilmesi gerektiğini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, katma değeri yüksek ürünlere yönelinmesi gerektiğine dikkat çekti. Gaziantep'in, Türkiye’nin Orta Doğu’ya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Büyükekşi, “Gaziantep, ihracat artışında her zaman birinci olmuştur. İlk 4 ayda yüzde 8’lik bir artış sağladı, bu da ülke ortalamasının üzerinde bir artıştır. İhracatı sadece miktar olarak değil, fiyat olarak da artırmalıyız. Bunun için Türkiye markası için çalışmalarımız var.” diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ise başarıların tesadüf olmadığına dikkat çekerek, bu yıl 166 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar