Tillo, gazetecileri ağırladı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı 8 federasyon bünyesindeki çok sayıda gazetecinin 2 günlük Siirt ziyareti sona erdi. Gezinin son gününde Tillo'ya giden heyet, buradaki manevi atmosferden etkilendi. Konukların onuruna bir yemek veren...

Google Haberlere Abone ol
Tillo, gazetecileri ağırladı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı 8 federasyon bünyesindeki çok sayıda gazetecinin 2 günlük Siirt ziyareti sona erdi. Gezinin son gününde Tillo'ya giden heyet, buradaki manevi atmosferden etkilendi.

Konukların onuruna bir yemek veren Bilim Otomotiv'in sahibi Kemal Bilim, düzenlenen organizasyonun Siirt’i tanıtımı için bir fırsat olduğunu belirterek, yaklaşık bir ay önce de Aydın ve Denizli illerinde Siirt’e gelen 40 basın mensubunun gittikleri illerde Siirt’i tanıttığını söyledi. Bilim, önümüzdeki aylar da yapılacak etkinliklerde Siirtli bir iş adamı olarak üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.

Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı ve Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak ve konfederasyon üyelerinin katıldığı gezi programı daha sonra Tillo’da devam etti.

Tillo’ya hayran kaldığını belirten Türkiye Gazeteciler     Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, federasyonun 1. Başkanlar Toplantısı için geldikleri Siirt’te dost ve misafirperver bir halkla karşılaştığını söyledi. Kolaylı, "2 günlük ziyaret kapsamında gezimizin son gününü Tillo ilçesindeki tarihi yerleri gezmekle ayırdık. Burada gerçekten manevi bir atmosfer insanı büyülüyor. İlçede yatan büyük zatların Tillo ilçesinde din ve fen ilimlerinin aynı anda yürütmesi çok önemli bir hadisedir. Hele hele İbrahim Hakkı’nın hocası için 250 yıl önce yaptırdığı güneş hadisesi düzeneği beni çok etkiledi. Bu çok önemli bir buluşu ancak bir dahi yapar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar