TİHK hasta, tutuklu ve hükümlülerin tedavi raporunu açıklayacak

Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHK) ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmetlerine erişimi hakkındaki inceleme raporunu, 5 Haziran günü basın toplantısı ile açıklayacak.Kurum bünyesinde ilgili kamu kuruluşları...

Google Haberlere Abone ol
TİHK hasta, tutuklu ve hükümlülerin tedavi raporunu açıklayacak

Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHK) ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmetlerine erişimi hakkındaki inceleme raporunu, 5 Haziran günü basın toplantısı ile açıklayacak.

Kurum bünyesinde ilgili kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan çalışma grubu söz konusu raporu; altı toplantı sonrası hasta tutuklu ve hükümlülerin tedavisinin yapıldığı ‘Metris R Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret ederek, şikayetleri yerinde inceledikten sonra hazırladı.

Hasta, tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunda yaşadıkları sorunları tespit eden rapor, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı Hikmet Tülen’in katılımıyla TİHK'in Ankara Kızılay’daki adresinde, 5 Haziran günü saat 10.00’da kamuoyu ile paylaşılacak.

CİHAN

Yorumlar