Tiflis Büyükelçisi'nden açıklama

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü: "Türkiye'de demokrasinin zayıfladığına ve Avrupa'dan uzaklaşma tehlikesi olduğuna ilişkin iddialar, asılsız ve üzücü"

Google Haberlere Abone ol
Tiflis Büyükelçisi'nden açıklama
Türkiye'nin Tiiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında Türkiye'de demokrasinin zayıfladığına ve Avrupa'dan uzaklaşma tehlikesi olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız ve üzücü olduğunu söyledi.

Gümrükçü, büyükelçilik binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir grup vatan haininin 15 Temmuz'da Türkiye'de darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Gümrükçü, darbe girişiminin ardında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in olduğundan ve darbecilerin ondan gelen emirlere göre davrandıklarından emin olduklarını kaydetti.

Gümrükçü, birçok kanıtın ortada olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz cuma gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerinde emir komuta zincirinin dışında hareket eden bir grubun darbe girişimi söz konusuydu. O gece Genelkurmay Başkanımız darbeciler tarafından esir alınmıştı. Darbeciler, Genelkurmay Başkanımıza darbe bildirisini imzalatmaya çalışmış. Genelkurmay Başkanımız buna itiraz edince darbeciler, kendisini kanaat liderleri Fethullah Gülen ile görüştürmeyi teklif etmişler. Bu kanıt, darbe girişimini FETÖ'nün düzenlendiğini açık bir şekilde gösteriyor."

Gümrükçü, Gülen'in iadesi için ABD hükümetine dosyaların gönderildiğini bildirdi.

Hükümet, muhalefet ve halkın ortak çabasıyla darbe girişimin başarısız olduğunu ve ülkedeki durumunun tamamen hükümetin kontrolü altına girdiğini vurgulayan Gümrükçü, dünyada bazı basın kuruluşlarının darbe girişimi sonrasındaki haberleriyle ilgili olarak, "Türkiye'de demokrasinin zayıfladığına ve Avrupa'dan uzaklaşma tehlikesi olduğuna ilişkin iddialar asılsız ve üzücü. 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlarda çıplak elleriyle tankları durdurarak demokrasiyi koruyan Türk milletine yönelik bu iddialar, Türk halkına ve milletine yapılan bir hakarettir.

Türkiye'de demokrasi güçlüdür ve hükümetimiz de demokratik adımları atmaya devam edecek. Demokrasiye yönelik Türkiye'de herhangi bir tehdit ortada yok." dedi.

"Türk ekonomisi, eskisinden daha etkili bir şekilde gelişiyor"

Yine bazı medya organlarında darbe girişiminin ardından Türk ekonomisinin olumsuz etkilendiğine dair iddiaların da gerçeği yansıtmadığına işaret eden Gümrükçü, "Türk ekonomisi, eskisinden daha etkili bir şekilde gelişiyor. Ekonomik göstergeleri eskisinden daha iyidir. Yabancı yatırımcılar, yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor." diye konuştu.

Gümrükçü, dün bir Arap şirketinin Türkiye ile 650 milyon dolarlık yeni bir yatırım anlaşması yapmasının bunun somut bir örneği olduğunu söyledi.

Türkiye ile Gürcistan hükümetleri arasında 19 Temmuz'da Ankara'da 1. Üst Düzey Stratejik İşbirliği Konseyi'nin düzenlendiğini hatırlatan Gümrükçü, iki ülke arasında ekonomik açıdan önemli konuların görüşüldüğünü ve ciddi ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Türkiye'nin turistler için son derece güvenli olduğunu vurgulayan Gümrükçü, ülkede hiçbir tehdit olmadığını ifade ederek, Türkiye'de ilan edilen OHAL'ın turistleri etkilemediğini ve etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar