Ticari Safari Projesi ile 43 ülkeden MODEKS Fuarı'na çıkarma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Ticari Safari Projesi’ kapsamında MODEKS 2014 Fuarı'na katılan 43 yabancı ülkeden 340 alıcıyı bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ticari Safari Projesi ile 43 ülkeden MODEKS Fuarı'na çıkarma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Ticari Safari Projesi’ kapsamında MODEKS 2014 Fuarı'na katılan 43 yabancı ülkeden 340 alıcıyı bir araya getirdi. Almira Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, misafirleri İngilizce sunum yaptı.

BTSO’nın hayata geçirdiği ‘Ticari Safari Projesi’ ile dış pazarlarında ki önemli alıcılar Bursa’ya gelecek. Bu alım heyetleri, BUTTİM başta olmak üzere, Vişne caddesi, Nilüfer Ticaret Merkezi gibi kentin ticaret merkezlerinde, iş dünyası ile bir araya getirilecek. İlki gerçekleştirilen buluşma öncesinde Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Güney Kore, Irak, İran, İspanya, İsveç, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan ataşelikleriyle bağlantıya geçildi. TÜYAP tarafından düzenlenen MODEKS 2014'e katılmaları sağlandı. Sonraki fuarlar öncesinde de benzer yöntemler takip edilecek.

16 MAKRO PROJELERİMİZDEN EN ÖNEMLİLERİNDEN BİRİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari Proje’sinin 16 makro projeden en önemlilerinden biri olduğunu söyledi. Burkay, “Bu proje Bursa’nın sadece ihracatına, dış ticaretine değil, aynı zamanda kentin ekonomisine, turizmine, servis sektörüne ve hizmet sektörüne katkı koyacak önemli projelerden bir tanesi ve bu gün startını verdik.” dedi.

MODEKS 14 Fuarı’na yaklaşık 43 yabancı ülkeden 340 alıcıyı getirerek ticari safari projesini başlattıkların anlatan Burkay, “2014 yılına baktığımızda Bursa dış ticaretine ciddi manada ivme kazandıracak ve şu anda hem yakın çevre ülkelerde, hem de Avrupa Birliği ülkelerinde bir toparlanma söz konusu. Bizim de bu Ticari Safari Projemiz ile Bursa’ya getireceğimiz bu tür iş adamları alım heyetleri, Bursa’nın dış ticaretine ve ihracatına büyük bir ivme katacak.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 3 aydır yurt dışında ki ticaret müşavirlikleri ile irtibat halinde olarak gerçek alım heyetlerini Bursa’ya davet ettiklerini anlatan İbrahim Burkay, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu gün ise burada 340 misafirimiz yurt dışından fuara katılım gösterdi. Ben bunu çok önemsiyorum. Bursa’nın ürün çeşitliliği ile pazar çeşitliliğini de sağlamalı. Farlarımızı geliştirebilmemiz için ziyaretçi profilinin kalitesini geliştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle de alım heyetleri ve bu Ticari Safari Projemiz çok önemlidir.”
CİHAN

Yorumlar