TİB, yolsuzluk soruşturmasında başka kimlerin dinlendiğini araştırıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturma çerçevesinde operasyonun yapılmasının ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) soruşturmayla ilgili adı geçenlerden başka kimlerin dinlendiğinin tespit edilmeye.

Google Haberlere Abone ol
TİB, yolsuzluk soruşturmasında başka kimlerin dinlendiğini araştırıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturma çerçevesinde operasyonun yapılmasının ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) soruşturmayla ilgili adı geçenlerden başka kimlerin dinlendiğinin tespit edilmeye çalışıldığı iddia edildi.

Bakan çocukları ve iş adamlarının da adı karışan soruşturma kapsamında 17 Aralık’ta operasyon yapılması gündeme bomba gibi düşmüştü. 15 ay süren soruşturmada TİB acılığıyla teknik takip de yapıldı.

MİT, emniyet ve jandarma istihbaratlarının telefon dinleme izinlerini hukuka uygun yerine getirme yetkisini elinde bulunduran TİB Başkanlığı'na MİT görevlisi Ahmet Cemaleddin Çelik atandı. Bakan çocuklarının adının da geçtiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan iki gün sonra yapılan atama kararnamesi dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

TİB’de şu an söz konusu soruşturma ile bağlantılı olarak yapılan dinlemelerin incelendiği kaydedildi. Uzun süre yürütülen soruşturma sürecinde gözaltına alınanlardan başka dinlenenler olup olmadığının tespit edilmeye çalışıldığı öne sürüldü.
CİHAN

Yorumlar