THY’de uçağında 'virüslü yolcu' paniği

Türk Hava Yolları (THY) ile Cidde-İstanbul- Kuala Lumpur seferiyle seyahat eden bir yolcunun MERS virüsünü taşıdığının belirlenmesi paniğe sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
THY’de uçağında 'virüslü yolcu' paniği

Türk Hava Yolları (THY) ile Cidde-İstanbul- Kuala Lumpur seferiyle seyahat eden bir yolcunun MERS virüsünü taşıdığının belirlenmesi paniğe sebep oldu. Uçakta yolcunun yakınında bulunan Türk yolcular belirlendi, başka bir yolcuda hastalık tespit edilmedi. Uçuşa katılan THY kabin ekipleri sağlık kontrolünden geçirilirken, uçak dezenfeksiyon işlemine tabi tutulacağı öğrenildi.

Suudi Arabistan’da Umre ziyaretini gerçekleştiren bir yolcu THY uçağı ile Cidde-İstanbul- Kuala Lumpur’a gitti. İsmi açıklanmayan yolcu 8 Nisan’da solunum yollarındaki rahatsızlık ateş ve öksürük belirtileri gösterdi. Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Malezyalı yolcu MERS virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Uçakta yanında bulunan oğlunda virüs tespit edilmezken, gözler diğer yolculara çevrildi.

ŞUANA KADAR BAŞKA YOLCUDA TESPİT EDİLMEDİ

THY yaptığı açıklamada, “Malezya Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen yazıyla, 28 Mart 2014 Cidde-İstanbul, 29 Mart 2014 İstanbul –Kuala Lumpur uçuşunda seyahat eden bir yolcumuzun MERS virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmiştir. Adı geçen yolcumuzun seyahat ettiği uçaklardaki yolcuların listesi gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Malezya Sağlık Bakanlığı‘yla paylaşılmıştır. Şu ana kadar başka bir yolcuda benzer şikayet ve hastalık tespit edilmediği öğrenilmiştir. Tedbir amaçlı olarak ilgili uçuşların kabin ekipleri sağlık kontrolünden geçirilmiş, uçak dezenfeksiyon işlemine tabi tutulacaktır.” denildi.
CİHAN

Yorumlar