THK, şehitler için mevlit okuttu

Türk Hava Kurumu(THK) Manavgat Şube Başkanlığı Külliye Camii'nde Türk hava şehitleri için mevlit okuttu. THK'u mevlite gelenlere irmik helvası ikram etti. Mevlitte Külliye Cami imam-hatibi Mustafa Yılmaz, Türk hava şehitleri için toplu dua...

Google Haberlere Abone ol
THK, şehitler için mevlit okuttu

Türk Hava Kurumu(THK) Manavgat Şube Başkanlığı Külliye Camii'nde Türk hava şehitleri için mevlit okuttu. THK'u mevlite gelenlere irmik helvası ikram etti. Mevlitte Külliye Cami imam-hatibi Mustafa Yılmaz, Türk hava şehitleri için toplu dua etti.

Manavgat THK Şube Başkanı Hasan Arslan, ülkede özgürce yaşamayı şehitlere borçlu olduklarını söyledi. Arslan, " Yurdumuzda hür ve mutlu yaşıyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Yurt savunmasını yerine getirirken şehit olanlara minnet ve şükran borcumuzu ödemek ve onlara yaraşır birer Türk ev­ladı olmak amacıyla 15 Mayıs gününü Hava Şehitlerini Anma Gü­nü olarak kabul edilmiştir. Allah, mekanlarını cennet etsin. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. " dedi.

Türk hava gücünün tanıtılması amacıyla ilk seferin İstanbul-Kahire arasında uçak seferi olduğunu belirten Arslan, 27 Şubat 1914''İstanbul-Kahire uçuşunda Yzb. Fethi Bey ve Yzb. Sadık Beyler şehit olduğunu, onları aramak için havalanan Tğm. Nuri Bey'inde 11 Mart 1914'te şehit olmuştur. Yzb. Sadık Bey, Yzb. Fethi Bey ve Tğm. Nuri Bey, Türk Hava Kuvvetlerinin ilk şehitleridir.

Hava Şehitlerini Anma Günü Manavgat THK Şube Başkanlığı tarafından Külliye Cami'inde namaz öncesi okutulan Mevlid-i Şerif'le anıldı.Mevlid-i Şerif programı sonrasında anma programına katılanlara irmik helvası ikram edildi." diye konuştu.

Programa AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Büyükşehir Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Çelik, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin Çolaklı, İşitme Engelliler Koordinatörü Guddisi Aydın, işitme engelliler grubu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CİHAN

Yorumlar