THK ambulans helikopterleri artık gece de hizmet verecek

Türk Hava Kurumu (THK) bünyesine katılan gece görüş özelliğine sahip helikopterler gece de mesai yaparak vatandaşlara 24 saat şifa ulaştıracak.Türkkuşu Havaalanı helikopter operasyon kısmında tanıtımı yapılan helikopterler gece görüş...

Google Haberlere Abone ol
THK ambulans helikopterleri artık gece de hizmet verecek

Türk Hava Kurumu (THK) bünyesine katılan gece görüş özelliğine sahip helikopterler gece de mesai yaparak vatandaşlara 24 saat şifa ulaştıracak.

Türkkuşu Havaalanı helikopter operasyon kısmında tanıtımı yapılan helikopterler gece görüş kabiliyeti ile sivil havacılıkta sağlık alanında önemli bir boşluğu dolduracak. Helikopterlerin tanıtım töreninde sistem ile ilgili bilgi veren THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 5 helikopterle başladıkları bu hizmeti şu an 17 helikopterle sürdürdüklerini vurguladı. Yıldırım, "Burada helikopterlere yeni bir kabiliyet kazandırdık. Helikopterlerimizin 8 tanesi gece de ambulans ve arama kurtarma hizmeti yapabilecek. Pilot arkadaşlarımız gece görüş gözlükleri ve kasklarıyla birlikte gece de uçuş yapabilecek kabiliyete sahip olacaklar. Bu helikopterlerle hem ambulans hem de arama kurtarma hizmeti yapabileceğiz. Bizde bunu ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

İnsanların yaşamlarını sadece gündüz değil gece de devam ettirdiğini ifade eden Yıldırım, kaza, doğum ve acil hasta vakalarında ambulansların Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yapacağını söyledi. Yıldırım, bu kabiliyetin çok az ülkede kullanıldığını, bu teknolojinin Türkiye’de kullanılmasının büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, helikopterlerin ilk etapta insan yoğunluğunun fazla olduğu Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerde kullanılacağını kaydetti.

Yıldırım’ın konuşmasının ardından gece görüş özelliğine sahip helikopter kısa bir tanıtım uçuşu gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar