Thilo Sarrazin yuhalandı

Yeni kitabıyla okuma turlarına başlayan yazar Thilo Sarrazin’in başkent Berlin’de bir tiyatroda yapacağı okuması göstericiler tarafından engellendi.

Google Haberlere Abone ol
Thilo Sarrazin yuhalandı

Yeni kitabıyla okuma turlarına başlayan yazar Thilo Sarrazin’in başkent Berlin’de bir tiyatroda yapacağı okuması göstericiler tarafından engellendi.

Sarrazin’i okuma mekanına geldiğinde göstericiler ellerindeki pankartlarla karşıladılar. “Biz başörtülü kızlarız”, “Biz Almanya’yı yok ediyoruz” “Biz sebze satarız” gibi pankartlar açan göstericilerin Berlin’deki Alternatif Kültür Politikaları ve Kültür Evi Allmende Derneği’nin üyeleri olduğu anlaşıldı.

Göstericiler Sarrazin’i yuhalayarak “ırkçı Sarrazin” sloganları attı. Berliner Zeitung gazetesinde yer alan habere göre daha önce yazdığı “Almanya Kendini Yok Ediyor” adlı kitabında başta Türkler olmak üzere göçmenlere hakaretlerde bulunan Sosyal Demokrat Parti üyesi ve eski bankacı Sarrazin “Der neue Tugendterror” adlı kitabını okuyamadan Berliner Ensemble Tiyatrosu’ndan ayrılmak zorunda kaldı.

Okuma iptal edilmeden önce salonu dolduran katılımcılardan bazıları göstericileri engellemeye çalıştı ve göstericilerle Sarrazin’i dinlemeye gelen bazı yaşlı katılımcılar arasında sert kavgaların yanı sıra itişme kakışmalar da yaşandı.

Göstericiler salonu terk etmeye çağrıldılar ancak göstericilerin salonu terk etmeyeceğinin anlaşılması üzerine, “Biz gençlik terörüyüz ve manavız” yazılı tişört giymiş genç bir kadına söz verildi. Genç gösterici Thilo Sarrazin’i ırkçı ideolojiyi yaymakla suçladı. Thilo Sarrazin’in okumasını engelleyenler arasında aşırı solcu antifaşist grupların da yer aldığı tespit edildi.

Berliner Ensemble yönetimi gerçekleştirilemeyen okuma etkinliğine katılanlara bilet paralarının ödeneceğini duyurdu. CİHAN

Yorumlar