TGS: Medyada kıyım bitmiyor, Yeni Asır TV kapatılmamalıdır

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hüner, Yeni Asır TV'nin kapatılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
TGS: Medyada kıyım bitmiyor, Yeni Asır TV kapatılmamalıdır

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hüner, Yeni Asır TV'nin kapatılmasına tepki gösterdi. Hüner, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Gazete patronlarının, genel yayın müdürlerinin telefonlarla aranarak yayın politikalarına yön verilen bir ortamda mesleklerini yapmaya çalışan basın emekçilerinin, bu baskılar yetmezmiş gibi hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, ani kararlarla ‘Kapattım’ ya da ‘Yayın durdurdum’ gibi gerekçelerle kapı önüne bırakılmaları, dünyanın hiçbir ülkesinde görülemeyecek bir uygulama biçimidir. AKP hükümetinin yönlendirmeleriyle işadamlarınca ‘havuz’ oluşturularak medya patronu belirlenen ülkemizde, bu söylentilerin odağındaki bir kuruluş olan Turkuvaz Medya Grubu'nda her iki ayda bir yaşanan çalışan kıyımına ne yazık ki yenileri eklenmiştir. Çok kısa bir süre önce gruba bağlı Yeni Asır Gazetesi'nde yaşanan gazeteci kıyımı, bugün işverenin ‘Kapattım’ açıklamasıyla bölgesel yayın yapan Yeni Asır TV'ye sıçramış ve 40 dolayında basın ve televizyon emekçisi sokağa bırakılmıştır."

Medyanın artık patronların elinde olduğunu söyleyen Hüner, "Gazetecilik ve televizyon yayıncılığıyla hiçbir ilişiği bulunmayan meslek gruplarından oluşturulan patronaj yapısının, Türkiye'de tek elden yönetilen ve siyasal iktidarın organı yayın organları yapısını oluşturmak istendiği gün gibi ortadayken idealist ve tek amaçları geleceklerini belirlemek olan, özellikle de genç emekçilerin kıyıma uğramaları, onların geleceğe dönük beklentilerini de karartmak anlamını taşımaktadır. Bilinçsiz, ilgisiz ve gazetecilikle hiçbir bağı olmayan patronaj yapısının kıyım kararlarını şiddetle kınıyor, bu kararları bir kez daha gözden geçirmeye çağırıyoruz. Bölgesel yayın yapan Yeni Asır TV, çalışanlarıyla yıllardır hizmet vermektedir. Televizyonun kapatılması kararı, özveriyle görev yapan çalışanlarının ve ailelerinin ağır ve olumsuz koşullar yaşamasına neden olacaktır. Yeni Asır TV kapatılmamalıdır. Gazetecilerin örgütlü mücadelesi, bu kıyımlara mutlak ‘dur’ deyinceye kadar sürecektir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar