TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya: Gazetecilere baskı kabul edilemez

Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, basına yönelik baskıların kabul edilemez boyutlara ulaştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya: Gazetecilere baskı kabul edilemez

Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, basına yönelik baskıların kabul edilemez boyutlara ulaştığını söyledi.

Büyükkaya, Sabah-ATV satışı, Habertürk Televizyonu ve gazetesine müdahaleler ve soru soran Zaman Gazetesi muhabirine Başbakan'ın verdiği tepkiye dikkat çekti.

Cezaevlerindeki gazetecileriyle dünya kamuoyunun gündeminden düşmeyen Türkiye’nin, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yardımcılarının basına müdahalesiyle yeni bir döneme girdiğini aktaran Büyükkaya, ”Yazılarını beğenmediği yazarları işten kovduran, medya patronlarına uyarılar yapan, yetmezmiş gibi kendi güdümünde basın kuruluşları oluşturmak için havuz oluşturulmasına öncülük eden iktidar, artık bu müdahalesini saklamıyor ve bir hak olarak gördüğünü beyan ediyor.” dedi.

İspanya Başbakanı ile birlikte basın toplantısı yapan Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarında televizyonların altyazılarına kadar müdahale etmeyi bir hak gördüğün anlaşıldığını ifade eden Büyükkaya şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan, aynı toplantıda, muhatabının yanında soru soran gazeteciyi azarlayıp, nasıl soru sorması gerektiğini veya neyi sormaması gerektiğini dikte ettirmeyi olağan bir davranış gibi ortaya koyabiliyor. İşsizlik, güvencesizlik, polis şiddeti ve örgütsüzlük ile karşı karşıya olan gazeteciler, iktidar sahipleri ve sözcüleri tarafından hedef tahtasına konmaya devam ediliyor. Totaliter rejimlerde görülebilecek yaklaşım ve uygulamalar ile gazeteciler bu defa parti taraftarları ve fanatiklerine hedef yapılıyor. Mesleğin onurunu korumaya çalışan gazeteciler bu tehditleri savuşturmak için şimdi her zamankinden daha fazla birlikte mücadele etmek zorundadır. Basın emekçilerini, saldırıları boşa çıkarmak, mesleğimizin onurunu savunmak için Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı altında örgütlenmeye ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz."
CİHAN

Yorumlar