TGF: Gazetecilerin can güvenlikleri sağlansın

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle gerçekleştirilen gösterilerde olayları görüntüleyen gazetecilere yönelik saldırıları kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TGF: Gazetecilerin can güvenlikleri sağlansın

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle gerçekleştirilen gösterilerde olayları görüntüleyen gazetecilere yönelik saldırıları kınadı.

    Atilla Sertel, “Türkiye’nin evladı Berkin Elvan’ın ölümü üzerine iki gündür devam eden gösterilerde ne yazık ki istenmeyen olaylara şahit oluyoruz. Olayları görüntülemek ve haberleştirmek için orada bulunan meslektaşlarımız da yaşanan demokrasi ayıbından nasibini aldı. Polisin orantısız güç kullanmasını kınıyor, başta İzmir Valisi olmak üzere yetkilileri gazetecilerin çalışma koşullarını düzenlemeye, can güvenliklerini sağlamaya çağırıyoruz.” dedi.

    İzmir’de gerçekleşen olayları görüntülemek isteyen çok sayıda gazetecinin polisin uyguladığı orantısız güçten nasibini aldığını belirten Sertel, açıklamasında şunları söyledi: “Bu ülke çok genç yaşta bir evladını kaybetti. Üzüntümüz büyüktür. Bu nedenle İzmir ve Türkiye genelinde çok sayıda ilde gerçekleştirilen gösterilerde tıpkı Gezi olaylarındaki gibi istenmeyen görüntülere şahit oluyoruz. Dün Tunceli’den gelen şehit haberiyle acımız daha da arttı. Sağduyulu vatandaşlarımızın tepkisi, anayasal hakkını kullanması, hiçbir demokratik ülkede yaşanmayacak şekilde, üzüntü ve utanç verici müdahalelere sahne oldu, oluyor. Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmaktır. Olayları haberleştiren gazeteciler de sivillere uygulanan orantısız güçten nasibini aldı. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Görev yapan meslektaşlarımıza yönelik saldırıları kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başta İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak olmak üzere tüm yetkilileri gazetecilerin çalışma koşullarını düzenlemeye, can güvenliklerini sağlamaya çağırıyoruz.”

    İZMİR'DEKİ OLAYLARDAN ETKİLENEN GAZETECİLER

    TGF İzmir’de gerçekleşen olaylarda; Ulusal TV Kameramanı Yalçın Odabaşı’na polisin hedef gözeterek tazyikli su sıktığı, yere düşen Odabaşı’nın çekim yaptığı kamerasının kırılarak kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu Muhabiri Emre Döker, Yurt Gazetesi İzmir Haber Sorumlusu Muhabir Ahmet Çınar, Dokuz Eylül Gazetesi Foto Muhabiri Aydın Çetinkaya ile İHA Kameramanı Veysel Aksoy, Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Tansu Edip Gökbudak’ın da tazyikli su ve yoğun gaza maruz kaldığı ifade edildi. Habertürk Gazetesi Muhabiri Ali Arda Perk’in, Konak'taki eylemler sırasında polis tarafından tartaklandığı, Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Ercan Akgün’ün fotoğraf makinesinin Alsancak'taki eylem sırasında polisin müdahalesiyle kırıldığı notunu da paylaştı. CİHAN

Yorumlar