TGF: Eli silah tutan ve cinayete karışanlar hariç tamamı serbest bırakılmalı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazeteci Tuncay Özkan'ın tahliye edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek "Eli silah tutanlar, cinayete karışanlar hariç tamamının serbe.

Google Haberlere Abone ol
TGF: Eli silah tutan ve cinayete karışanlar hariç tamamı serbest bırakılmalı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazeteci Tuncay Özkan'ın tahliye edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek "Eli silah tutanlar, cinayete karışanlar hariç tamamının serbest bırakılması lazım." dedi.

    Atilla Sertel, bin 994 gündür tutuklu olan gazeteci- yazar Tuncay Özkan’ın tahliye edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Tahliye kararının basın camiasında sevinçle karşılandığını belirten Sertel, başta Hikmet Çiçek, Turhan Özlü, Deniz Yıldırım, Merdan Yanardağ olmak üzere diğer tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

    “Silivri zindanlarında 5 yıldan fazla süredir tutuklu olan meslektaşımız Tuncay Özkan’ın tahliyesi hepimizi sevindirmiştir. Bu sevincimizin sürmesini istiyoruz. Halkın ve bir avuç dirençli meslektaşımızın gücü onları oradan çıkardı." diyen Sertel, yağmura, soğuğa, yapılan saldırılara, atılan gazlara, plastik mermilere, vurulan joplara aldırmadan 5-6 yıl boyunca Silivri’ye giderek onlara destek verenlere teşekkür etti. Sertel şöyle devam etti: "Eli silah tutanlar, cinayete karışanlar hariç tamamının serbest bırakılması lazım. Merdan Yanardağ, Turhan Özlü, Hikmet Çiçek, Deniz Yıldırım ve diğer gazeteciler de bir an önce serbest bırakılmalıdır. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın özgür yargılanması istemimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Meslektaşımız Tuncay Özkan’a ‘hoş geldin’, başta kızı Nazlıcan Özkan olmak üzere ailesine, sevenlerine ‘gözünüz aydın” diyoruz." CİHAN

Yorumlar