TGC: İnternet kısıtlamaları sansüre bir yenisini ekleyecek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, internet düzenlemeleriyle ilgili hazırladığı raporu bir mektupla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
TGC: İnternet kısıtlamaları sansüre bir yenisini ekleyecek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, internet düzenlemeleriyle ilgili hazırladığı raporu bir mektupla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdi. Mektupta, “Türkiye’de özgürlükçü bir toplumun gelişmesi adına kamuoyunun gerçekleri öğrenme, doğru ve hızlı haber alma hakkına yönelik müdahalelere geçit vermeyeceğinizi umuyoruz.” denildi.

İnternet düzenlemelerinin, başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere basın özgürlüğü, kişisel verilerin korunması hakları gibi yurttaşın özgürlüğüne yönelik birçok hakkı zedeleyeceğini kamuoyuyla daha önce paylaşan TGC Yönetim Kurulu, hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir mektupla gönderdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto’nun imzasıyla gönderilen mektupta şu görüşler yer aldı: “ Bilişim çağında sosyal medyaya yapılacak her müdahalenin ülkeyi çağdaş demokrasiden biraz daha uzaklaştıracağı sizlerin de malumunuzdur. Yazılı ve görsel basın üzerinde giderek ağırlaşan baskı ve müdahalelerin hemen ardından gelen internet kısıtlamalarının var olan sansür uygulamalarına bir yenisini daha ekleyeceği açıktır.

İnternet yasası üzerinde Hukuk Kurulu’nda görevli arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar sonunda ortaya çıkan bir rapor metnini ekte görüşlerinize arz ediyoruz. Türkiye’de özgürlükçü bir toplumun gelişmesi adına kamuoyunun gerçekleri öğrenme, doğru ve hızlı haber alma hakkına yönelik müdahalelere geçit vermeyeceğinizi umuyoruz.”
CİHAN

Yorumlar