TGC: İddialar doğruysa yargı bağımsızlığı büyük yara almıştır

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Başbakan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen yargıya ilişkin konuşma kaydı üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TGC: İddialar doğruysa yargı bağımsızlığı büyük yara almıştır

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Başbakan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen yargıya ilişkin konuşma kaydı üzerine bir açıklama yaptı. TGC açıklamasında, "Başbakan ve Ergin arasında geçen iddialar doğruysa, yargı bağımsızlığı büyük yara almıştır." denildi.

TGC'nin yaptığı açıklamada, “Başbakanın dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den Aydın Doğan ile ilgili yasal bir sürece müdahale etmesini istediği ve bakanın da arzulanan sonucu almak üzere yargıyı baskı altına alma sözü verdiği iddiaları demokrasi ve basın özgürlüğü adına son derece vahimdir. Yargı bağımsızlığı büyük yara almıştır.” denildi.

TGC'nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Her zaman yinelediğimiz gibi basın özgürlüğünün gerçekleşmediği kamuoyunun haber alma kanallarının tıkandığı bir ülkede demokrasiden söz etme olanağı yoktur. Eğer iddialar doğruysa, yargıya, basına yapılan bu tür müdahaleler, Türkiye’nin uluslararası alandaki görünümüne de zarar verecektir. İktidarın bir an önce bu çıkmaz yoldan dönmesini diliyoruz. Söz konusu iddiaların da bir an önce açığa çıkmasını demokratik rejimin işlerliği açısından zorunlu görüyoruz.”
CİHAN

Yorumlar