TGC büynesinde 'Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu' kuruldu

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bünyesinde 'Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu' kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
TGC büynesinde 'Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu' kuruldu

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bünyesinde 'Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu' kuruldu. Trabzon’da basın tarihinde bir ilki gerçekleştiren 10 kurucu üyenin başvurusuyla oluşturulan komisyon, faaliyetlerini Gazeteciler Cemiyeti’nin bünyesinde yürütecek.

Komisyonun duyuru ve tanıtımı için cemiyet binasında düzenlenen toplantıda konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir; Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu’nu, tarihe geçecek bir süreç olarak nitelendirdi. Yürütülen çalışmanın bir örnek olduğunun altını çizen Özdemir, “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, tıpkı Trabzonspor gibi ilklere imza atmıştır. Ve bugün de burada toplanarak yeni bir ilke imza atmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Mesleğini icra eden arkadaşlarımız adliye, savcılık ve emniyeti takip ederek, buradan aldıkları bilgilerle haber yapmaktadır. Durum böyle olunca kendi sorunlarını çözme ve bize katkı sağlamak adına bir birliktelik içerisinde olmayı arzu ettiler. Kendileriyle toplandık ve tüzüğümüz gereği Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu kurulmuştur. Komisyonun yürüteceği çalışmalara cemiyet olarak, gerek maddi gerekse manevi desteğimizi vereceğiz. Basın tarihinde bir ilk olan bu oluşum hayırlı olsun. Bu örnek çalışmayı Trabzon basın tarihi yazacaktır, tarihe geçecek bir süreçtir.” dedi.

Komisyon Başkanı Osman Şişko da Trabzon Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu’nun, mesleki sorunların aşılmasında birlik olmak ve haber kaynakları ile ilişkilerini daha çok güçlendirmek amacıyla kurulduğunu belirtti. Şişko, şöyle konuştu: “Toplumumuzda ve haber kaynaklarımızdaki kişilerle ilişkilerimizi daha da sağlamlaştırmak ve şehrimizde gazetecilik mesleğini biraz daha yükseklere taşımak ve cemiyetimize katkı sağlamak maksadıyla yola çıktı. Bu çerçevede meslektaşlarımızla birlikte daha sıcak şekilde çalışarak daha güçlü ilişkiler kuracağımızı öngördük. İnşallah hayırlı olur. Tüm muhabir ve medya çalışanı arkadaşlarımızla Trabzon’da yeni bir ivme kazanmayı hedefliyoruz.”

Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz’ın koordinasyonunda çalışmalar yapacak Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu’nun başkanlığını ise Osman Şişko üstlendi. Komisyon şu isimlerden oluştu: Osman Şişko, Bekir Koca, Bahadır Öktem, Nurgül Günaydın, Serkan Kılınç, Şükrü Üçüncü, Gürkan Ata, Hasan Demir, Özgür Özdemir ve Fatih Turan.


CİHAN

Yorumlar