TGC Başkanı Olcayto: Gazeteciler sansüre maruz kalıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazetecilerin Türkiye genelinde sansüre maruz kaldığını belirterek, siyasi kavgaların da gazetecilik mesleğini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC Başkanı Olcayto: Gazeteciler sansüre maruz kalıyor



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazetecilerin Türkiye genelinde sansüre maruz kaldığını belirterek, siyasi kavgaların da gazetecilik mesleğini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. Olcayto, “Ne yazık ki basın mensupları olarak sansüre maruz kalıyoruz ve bir çok arkadaşımız işsiz ve cezaevindeler. Bizr gazeteci arkadaşlarımızı cezaevlerinde ziyaret ettik, sorunlarını dinledik. Ülkemizde yasaklar tutumu, var. Ülkemizde sürekli siyasi kavgalar olduğunu görüyoruz. Federasyon olarak, gazeteciliğin içine düştüğü durumdan kurtarmak için uğraş veriyoruz” şeklinde konuştu.
TGC ile KAS’ın ortaklaşa düzenlediği Yerel Medya Projesi çerçevesinde hayata geçirilen eğitim seminerlerinin 70’incisi İskenderun Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel medya seminerleri kapsamında, 70’inci yerel medya semineri İskenderun’da yapıldı. Anemon Otel’de düzenlenen seminere; Kahramanmaraş, Hatay, İskenderun ile Kilis çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katıldı.

Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop’un açılış konuşmasıyla başladı.. Moderatörlüğünü TGC Hatay Temsilcisi Mithat Kalaycıoğlu’nun yaptığı ilk oturumda; TGC önceki Başkanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Erinç “Medyanın Halleri”, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Gazetecilik Etik İlkeleri”; TGC Genel Sekreter Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı, “Haber Yazım Kuralları”, TGC Yönetim Kurulu Üyesi-CNNTÜRK muhabiri Göksel Göksu, “Medyada Kadın Olmak”; başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi.. Seminerin ikinci oturumunda ise İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TGC Bizim Gazete yazarı Kerim Evren “Haberde dil yanlışları”, TGC Yönetim Kurulu Üyesi karikatürist Kamil Masaracı “Medya ve Karikatür”; Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Kemal Erdemol “Medya ve Dış Haberler” başlıklı birer konuşma yaptı.
CİHAN

Yorumlar