TGC Başkanı Olcayto: Dink davası, ülkenin ayıplarından biridir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Dink davasının adalet adına ülkenin ayıplarından biri olduğunu söyledi.TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve TGC Hukuk Danışmanı...

Google Haberlere Abone ol
TGC Başkanı Olcayto: Dink davası, ülkenin ayıplarından biridir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Dink davasının adalet adına ülkenin ayıplarından biri olduğunu söyledi.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ve avukat; Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesiyle ilgili davayı izledi. Dink'in öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yargılandığı davaya yapılan 8. duruşmayla devam edildi.

Duruşmayı takip eden TGC Başkanı Olcayto, Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen, henüz sorumluları belirlemek için açılan davada yurttaşları tatmin edecek bir sonuca ulaşılamadığını ifade etti.

Olcayto, "Tersine dava büsbütün kafa karıştırıcı bir durum almış. Hrant Dink’i öldürenlerin arkasındaki örgüt ortaya çıkarılamamıştır. Dink Davası, Türkiye’nin hem kendi halkına hem de uluslararası adalet adına; ülkenin ayıplarından biridir. Dileğimiz, yargının ivedilikle bu davada insanların yüreğindeki acıyı dindirecek adil bir sonuca varmasıdır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar