TGC: Basının emniyete alınmamasına dava açacağız

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, basın mensuplarının emniyete alınmaması ile ilgili dava açacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TGC: Basının emniyete alınmamasına dava açacağız

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, basın mensuplarının emniyete alınmaması ile ilgili dava açacaklarını söyledi. Olcayto, “Bir açıklama ile bunu kınadık. Yarın da bölge idare mahkemesine gidip dava açacağız.” dedi.

TGC Sedat Simavi Ödülleri, The Marmara Taksim Oteli’nde düzenlenen programda kazananlara ödülleri verildi. Ödül töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Olcayto, basın mensuplarını emniyete alınmamasını değerlendirdi. Olcayto, “Bir tür sansür. Bir tür diyorum çünkü halkın doğruları öğrenme, bilgi edinme hakkı kayboluyor. Gazeteciler yıllardır sıkıyönetim dönemlerinde bile emniyette basın odalarında görev yaptılar. Dolayısıyla orada polislerle, amirlerle görüşürler, haber konusunda bilgi alırlar. Haberleri en kısa yoldan gazetelerine, televizyonlarına iletirler. Şimdi bu olanak ortadan kalktı. Burada çalışan arkadaşlar uzmanlaşmış kitledir. Biz bir açıklama ile bunu kınadık. Yarın da bölge idare mahkemesine gidip dava açacağız. Davanın sonucu ne olur bilmiyoruz tabi, ama bu işin peşini bırakmayacağız, takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) bazı gazetelere getirdiği kısıtlama ile ilgili de konuşan Olcayto, “THY, genellikle eskiden tiraja bakardı. Şimdi tiraja da bakmıyor. Belli gazeteleri alıyor belli gazeteleri almıyor. Sol gazeteler hiç girmez onların destesine. Çok yanlış bir tutum. Söylüyoruz baştan beri. Devlette akreditasyon olmaz. Bu tür halktan gazete gizlemeye de hakkı yok. Ben uçağa bindiğim zaman istediğim gazeteyi okuyabilmeliyim.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar