TGB'den A Haber'e suç duyurusu

A Haber’de yayınlanan bir programda TGB ve İşçi Partili 4 yöneticinin isimlerini vererek Soma’daki gösterileri provoke ettikleri yönünde yapılan haberin yalan ve iftira olduğunu öne süren bir grup, kanal binası önünde eylem yaptı. Protestocular,...

Google Haberlere Abone ol
TGB'den A Haber'e suç duyurusu

A Haber’de yayınlanan bir programda TGB ve İşçi Partili 4 yöneticinin isimlerini vererek Soma’daki gösterileri provoke ettikleri yönünde yapılan haberin yalan ve iftira olduğunu öne süren bir grup, kanal binası önünde eylem yaptı. Protestocular, kanal yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Balmumcu’da bulunan kanal binası önünde saat 13.30’da toplanan TGB üyesi 30 kişi, ‘A) Haber B) Polis bülteni C) MİT tv D) A dışında hepsi’ yazılı pankart açarak, ‘Yalancının mumunu söndüreceğiz’, ‘Katil AKP, işbirlikçi ATV’, ‘Yandaşlardan hesabı gençlik soracak’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Hükümetin yandaş medya kuruluşunda, A Haber’de TGB aleyhine yalan ve iftiralar atıldığını öğrendik. Herhalde TGB’nin 1919 gençle, Samsun’dan Ankara’ya yürüyüşü onları çok korkutmuş. Ve düşünmüşler ki bunlar Ankara’dan sonra yola düşecekler. Akşam saatlerinde bizim yalanlarımızı, iftiralarımızı herhalde göremezler, duyamazlar. Neydi o iftiralar; TGB’nin Manisa İl Başkanı Kemal Tunay Uçak, Manisa il yöneticilerimiz Mustafa Soykan ve Hüseyin Tavas ve de İşçi Partisi İl Başkanı Erdem Özdemir’in isimlerini vererek Soma’da yaşanan katliamı protesto eden halkı, yöneticilerimizin provoke ettiği yönünde haber yaptılar. Peki bunu neye dayandırıyorlar? Polisten aldıkları belge ve görüntülere. Görüntüleri nasıl servis ediyorlar? Fotoğraflar halinde. O fotoğrafların hiçbirinde bu dört arkadaş yok. Olması mümkün değil. Eşyanın tabiatına aykırı. Çünkü bu arkadaşlarımız o gün gözaltında idi. Polis o görüntüleri ve yalan bilgileri servis ederken, bu arkadaşlarımızın ismini veriyor. Ama arkadaşlarımız önleyici tedbir şeklinde, Tayyip Erdoğan Manisa’dan ayrılana dek gözaltına tutuluyor. Ama Sabah Gazetesi istihbarat şefi bu yalan ve iftirayı atmaktan utanmıyor, sıkılmıyor. Sormazlar mı insana. ‘Madem, MİT’ten, polisten aldım diyorsun’ belgeleri, görüntüleri. Arkadaş bu saydığım 4 tane TGB’li, İşçi Partili sormazlar mı neredeydi o gün. Görüntülerde var mı, yok mu? Bari uydurma isimler söyleyin de bu kadar beceriksizce, rezilce yalanlar söylemeyin.”

Soma’daki protestolar sırasında Başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel’in bir göstericiye tekme atmasıyla ilgili de konuşan Cengiz, “O atılan tekmeyi gördünüz. Sonradan görüntülerini yayınladılar. Bir yalanları daha ortaya çıktı. Neymiş, Yusuf beye saldırmışlar. Yusuf bey de tepkiyle o tekmeyi atmış. O yalan da ortaya çıktı.” diye konuştu. Eylemciler, A Haber hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

CİHAN

Yorumlar