TFF’den Soma’ya futbol okulu sözü

Milli takım yönetim kurulu, teknik kadro ve futbolcular, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Soma’ya...

Google Haberlere Abone ol
TFF’den Soma’ya futbol okulu sözü

Milli takım yönetim kurulu, teknik kadro ve futbolcular, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Soma’ya futbol okulu sözü verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, teknik kadro ve futbolcular Soma’ya geldi. Madende vefat eden işçilerin ailelerini ziyaret ettikten sonra kameraların karşısına geçen heyet duygularını paylaştı. İlk konuşmayı yapan Demirören, “Şehitlerimizin toprağı bol olsun! Ailelerine Allah kuvvet versin! Gazilerimize Allah şifa versin! Türkiye mateme boğuldu. 301 şehit verdik. Biz bugün burada hem teknik kadromuzla hem futbolcularımızla şehit ailelerin acılarını biraz dindirmek, milli takım olarak üzüntülerimizi hem Soma halkına hem Türkiye’ye ve dünyaya göstermek istedik. Türkiye’nin kenetlenmesi gereken olayda ben tekrar futbol ailesine, başkanlara, yönetim kuruluna, teknik kadroya, futbolculara, teknik kadrolara, hakemlere hepsine teşekkür ediyorum. Çok güzel bir birlik beraberlik örneği gösterdik. Allah böyle bir acıyı bir daha ülkemize yaşatmasın. Tekrar şehitlerimizin başı sağ olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Soma’ya yatırım sözü veren Demirören şöyle devam etti: “Soma’yı gördükten sonra şunu gördük ki burada en büyük eğlence futbol. Futbola mutlaka bizim de federasyon olarak destek vermemiz gerekiyor. Futbol okulu ve gençlerle ilgili Soma’ya yatırım yapacağız. Bunlar yönetim kurulu kararıyla açıklanır.”

GÖZYAŞLARINI TUTAMAYAN GÖKHAN KONUŞAMADI

Aile ziyaretinde duygusal anlar yaşayan Gökhan Gönül, basın mensuplarına açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşurken gözleri dolan Gönül, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Buraya gelerek acıları ne kadar dindirdik bilemiyorum ama gerçekten çok zor. Ateş gerçekten düştüğü yeri yakıyor. Buna şahit oldum. Çok zor bir durumdalar. Kolay değil, aile bireylerini kaybettiler. Biz de biraz olsun acılarını dindirmeye çalıştık.” diyerek konuşmasını yarım bıraktı ve arkaya çekilerek ağladı.

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin de, “Şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine de sabırlar diliyorum. Tabii ki acılarını ne kadar dindirdik bilmiyoruz ama daha farklı projelerde bulunmak isteriz. Bu vesileyle tüm işçilerin çalışma koşullarının daha iyi hale getirilmesi gerekiyor. Bunların gündeme gelmesi için böyle olayların yaşanmaması lazım.” dedi.

Selçuk İnan ise, duygularını şöyle dile getirdi: “Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ailelerine sabır diliyorum. Biz bugün buraya az da olsa acılarını dindirmek için geldik. Onların isteklerini dinlemeye çalıştık. Onların yanında olmaya çalıştık. Biraz da başarabilirsek ne mutlu bize. Bunu görev bildik geldi. aileler sabır diliyorum."

Bir bütün olarak Soma’ya geldiklerini belirten Onur Kıvrak da, “Öncelikle şehitlerimizin ruhu şad olsun. Ailelerin başları sağ olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Biz bir bütünüz. Bunu bugün burada göstermek istedik. Gelenlere herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah tek dileğim bir daha böyle acılar görmemek. Allahım inşallah bir daha böyle acılar bize göstermez.” şeklinde konuştu.

TERİM: ATEŞ BU SEFER SADECE DÜŞTÜĞÜ YERİ DEĞİL, DÜŞMEDİĞİ YERİ DE YAKTI

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in ise, ateşin bu defa düştüğü yeri değil düşmediği yeri de yaktığını söyledi. İnsan hayatına önem verilmesi gerektiğini belirten Terim, “Bu sefer ateş düştüğü yeri değil düşmediği yeri de yaktı. Herkes bundan çok etkilendi, herkes yandı. Buraya gelince onu daha çok hissediyorsunuz. İnsan hayatına herhalde biraz daha önem vermemiz gerektiği aşikar. Sadece bu günlerde, böyle günlerde değil aslında bu ülke her zaman bir ve birlik olmaya alışkın bir ülkedir. Bu refleksimizi tekrar kazanmalıyız. Böyle acılar vesile olmadan da bir arada olmalıyız. Acıları biraz olsun dindirebilir miyiz, morallendirebilir miyiz diye geldik ama inanıyorum ki buraya gelen başkanımız, oyuncularımız ve biz teknik heyet herhalde biz daha çok acılı olarak dönüyoruz. Allah yardım etsin. Yakınlarına da hem başsağlığı diliyoruz hem de yaralılar da inşallah bir an evvel şifaya kavuşur. Ateş bu sefer düştüğü yeri değil düşmediği yeri de yaktı.” şeklinde duygularını dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar