Tetiker "Amacımız Ereğli'yi canlandırmak"

Zonguldak’ın Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, “Eğer bizim bu öğrenci sayımız arttırılsa organize sanayimiz tam teşekküllü faaliyete geçse, tersanelerimiz çalışır halde kalsaydı bizim Ereğli Demir ve Çelik Fab.

Google Haberlere Abone ol
Tetiker "Amacımız Ereğli'yi canlandırmak"

Zonguldak’ın Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, “Eğer bizim bu öğrenci sayımız arttırılsa organize sanayimiz tam teşekküllü faaliyete geçse, tersanelerimiz çalışır halde kalsaydı bizim Ereğli Demir ve Çelik Fab. T.A.Ş.'ye (ERDEMİR) olan bağımlılığımız olmazdı.” dedi.

Tetiker yaptığı açıklamada, ERDEMİR yönetiminin uygulamalarıyla sermaye kayıplarına neden olduğunu ileri sürdü. TSO’nun da bunun telafisi için çalışmalar yaptığını anlatan Tetiker, “Eğer bizim bu öğrenci sayımız arttırılsa organize sanayimiz tam teşekküllü faaliyete geçse, tersanelerimiz çalışır halde kalsaydı bizim ERDEMİR’e olan bağımlılığımız olmazdı. Bu da bizi her noktada kurtarırdı. Biz şimdi ERDEMİR’e ‘arkadaş bize yüzünü dön, arkanı dön, efendim bize de yardımcı ol’ demezdik. Fakat maalesef şu anda geldiğimiz nokta ERDEMİR’in bu kadar sıkıntı verdiği bir Ereğli’de bu arayışları mutlaka bulmak zorundayız ve bu arayışların içerisindeyiz.” dedi.

    Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne TSO tarafından yapılan kantin binasının derslik olarak inşa edildiğini hatırlatan Tetiker, “Buradaki amacımız öğrenci sayısının arttırılmasıdır. Sayın Rektörümüzle görüştüğümüz ve sözünü aldığımız bu noktada, beklentimiz her geçen gün öğrenci sayısının daha da artarak 20 bin gibi rakamlara ulaşmasını bekliyoruz, temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    2. OSB KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

    İlçede 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurma çalışmaları başlatıldığını da hatırlatan Tetiker, "Biz ıslah OSB ile birlikte ikinci OSB kurma çalışmalarını da başlattık. Şehir plancısı Esra Alpago Bölücek, Hamzafakıhlı ve Topçalı civarında ki yerleri tespit ediyor. Şu ana kadar kabataslak hesaplanan 47 hektar alan tespit edildi. Önümüzdeki hafta buranın net haritası çıkartılacak ve önümüze konulacak. 47 hektarlık alanın içinde kalan şahıs, orman ya da devlete ait araziler tespit edilip kamulaştırma çalışmaları başlatılacak. Bizim süratle hem ıslah OSB’yi hem de 2. OSB’yi bitirmemiz lazım. Ereğli’ye yatırım yapmak isteyen büyük firmalar var. Dolayısıyla bunlar bizden büyük yer istiyor. Mevcut OSB’de onlara verebileceğimiz yer yok. 2. OSB’yi hızla devreye alabilirsek şu an sadece Zonguldak Valiliği'ne yatırım talebinde bulunan ve 200 dönümlük yer isteyen makine imalatı yapacak bir firma var, ona buradan yer verebileceğiz. Bizim hedefimiz ikinci OSB’de daha çok istihdama ağırlık verecek, bölgeye kurulduğunda aynı zamanda yan sanayiyi de geliştirebilecek firmaları tercih edeceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar