Tespit ettiğimiz usulsüzlüklerle ilgili müfettiş talep ettik

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, eski başkan Macit Özcan dönemine ait tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili müfettiş talep ettiklerini söyledi. Başkan Kocamaz, Orkide Restaurant'ta düzenlediği basın toplantısında...

Google Haberlere Abone ol
Tespit ettiğimiz usulsüzlüklerle ilgili müfettiş talep ettik

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, eski başkan Macit Özcan dönemine ait tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili müfettiş talep ettiklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, Orkide Restaurant'ta düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki 5 yılık sürede Mersin’i ve 13 ilçesini hak ettiği hizmete kavuşturmak için gece- gündüz çalışacaklarını kaydetti. Seçim döneminde yaşanması doğal olan her türlü çekişmenin bir kenara bırakılmasını düşündüklerini anlatan Kocamaz, 12 yıldır Türkiye’yi yöneten mevcut iktidar ile 15 yıldır da Mersin’i yöneten yerel iktidarın kentin çok değerli bir bölümünü heba ettiğini iddia etti.

Mersin’de ideolojik bariyerlerin arkasına saklanarak şehrin zamanını heba etme, imkanlarını yağmalama döneminin 30 Mart’ta sona erdiğini ifade eden Kocamaz, "İnşallah, önümüzdeki dönemde, iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm ilçeleri ve yaşayanlarıyla geleceğin Mersin’ini inşa etmek için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Başta ulaşım, altyapı ve sosyal projeler olmak üzere şehirde yaşayan herkese sahip çıkan bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istediklerine dikkat çeken Kocamaz, “Mersin’in geleceğine yönelik hayallerimiz ve projelerimiz konusundaki heyecanımız tüm canlılığıyla sürerken, geçmişte bu şehre ve bu şehrin insanlarına karşı yapılan yanlışları da paylaşmak gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Geçmiş yönetim döneminde, özellikle seçim süreci içerisinde başta radyo, televizyon ve gazetelere verilen yüklü ilan ve tanıtım giderleri olduğuna dikkat çeken Kocamaz şöyle devam etti: "Ayrıca özel kalem bütçesinden yapılan konser, anket çalışması, yemek gideri, baskı ve cilt gideri adı altında yüklü paralar harcanmıştır. Öyle ki, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi’nin 2014 yılı ödeneği olan 9 milyon lira üç ayda bitirilmiş, üzerine bütçeden 655 bin TL kaynak daha aktarılmıştır. Ayrıca mezbaha inşaatı, yeni otogar inşaatı, bazı cadde ve bulvarların asfaltlanma gibi işlerinde usulsüzlük tespit ettik ve bu konularla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedik. Amacımız, Büyükşehir Belediyemizin mevcut kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek, hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük hortumlarını kökünden kurutarak, yeni kaynaklar geliştirerek Mersin’i her alanda büyütmenin, geliştirmenin mücadelesini vermektir."

Kocamaz açıklamasının son kısmında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere genellikle hep aynı aileden kişilerin ve CHP yöneticileri ile akrabalarının alındığını iddia etti. Bu isimleri ve işe alınış tarihlerini tek tek okuyan Kocamaz, “Aylarca işe gelmeden mesaili maaş alanlar ile parti yöneticilerine yapılan kıyakları da tespit etmiş durumdayız ve bunlarla ilgili olarak gereken mutlaka yapılacaktır" ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar