TESK’ten sürücülere YGS uyarısı

Türkiye genelinde 2 milyon 7 bin 659 öğrencinin 23 Mart 2014 Pazar günü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gireceğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm sürücüleri ve 30 Mart yerel seçi.

Google Haberlere Abone ol
TESK’ten sürücülere YGS uyarısı

Türkiye genelinde 2 milyon 7 bin 659 öğrencinin 23 Mart 2014 Pazar günü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gireceğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm sürücüleri ve 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle sokaklarda müzik ve ses yayın araçlarının mutlaka durdurulması konusunda uyararak, saat 09:30 ila 12:30 arasında klakson çalmamalarını, ses yayın araçları ile müzik çalmamaları ve gürültü yapmamalarını istedi.

“GÜRÜLTÜ YAPILMASIN”

Bu yıl YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sınav günleri trafikte sıkışıklık olabileceğini belirterek, sabah evden biraz daha erken çıkmaları konusunda uyardı. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm şoför esnafımız ve araç sürücülerimizin yanı sıra 30 Mart Yerel seçimleri sebebiyle propaganda çalışmaları yapan siyasi parti başkan, meclis üyesi ve muhtar adayları sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında sınav saatlerinde gürültü yapan çalışmaların durdurulması için tedbir alınması öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği için çok önemli” dedi.

“YOL YAPIM VE SEÇİM ÇALIŞMALARINA ARA VERİLSİN”

Yaz aylarıyla birlikte başlayan yol yapım çalışmalarına da dikkat çeken Palandöken, “Sınavın belediye seçimlerine denk gelmesi nedeniyle her yerde yol ve tretuvar çalışmaları yapılmaktadır. Bilhassa havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları hızlanmaktadır. En önemlisi yerel seçimlerin bu yıl sınavla aynı aya denk geldiği için adayların mutlaka bu konuda hassasiyet göstermelerini ve gerekirse YSK’nın sınav saatleri içerisinde propaganda çalışmalarını yasaklamalıdır. Çünkü bu 23 Mart 2014 Pazar günü gençlerimizin hayatının en önemli günlerinden biridir. Bugün yol yapımı ve tadilatı ile adayların seçim çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız” diye söyledi.
CİHAN

Yorumlar