TESK'ten 'LYS'de gürültü yapmayın' uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, YGS sınavında yaşanan olumsuzlukların LYS sınavlarında yaşanmaması için tedbirler alınması gerektiğini hatırlattı.Konuya ilişkin yazılı açıklama...

Google Haberlere Abone ol
TESK'ten 'LYS'de gürültü yapmayın' uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, YGS sınavında yaşanan olumsuzlukların LYS sınavlarında yaşanmaması için tedbirler alınması gerektiğini hatırlattı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Bendevi Palandöken, ülke genelinde LYS sınavlarına başvuran 946 bin 244 adayın 14, 15, 21 ve 22 Haziran 2014 tarihlerinde çeşitli zamanlarda ve çeşitli oturumlarda sınavlara gireceğini belirterek, tüm sürücüleri ve yüksek ses ve klakson çalınmaması konusunda uyararak, trafik sıkışıklığına meydan verilmemesini istedi.

Öğrencilerin sınava yetişmek için erken hareket etmelerini isteyen Palandöken, “Sınav günüsü belediyeler otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmeli. En önemlisi sefer saatleri sıklaştırılmalıdır. Sınav günü trafik sınav merkezi önlerinde ve etrafında önlemlerini artırarak korna ve klakson çalınmasına engel olunmalıdır. Bir de düğün yapan ailelerin düğün saatlerini buna göre yeniden düzenlemeleri gençlerimizin geleceği için çok önemli.” dedi.

Bu yıl LYS'nin, Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirileceğini belirten Bendevi Palandöken, şunları ifade etti: “Tüm şoför esnafından ve araç sürücülerinden sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca sınav yapılan yerlerin yakınlarında aynı şekilde sınav saatlerinde gürültü yapan çalışmaların durdurulması için tedbir alınması öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Ayrıca yaz aylarının gelmesi ile başlayan düğünlerde düğün sahiplerinin de gençlerimizin geleceğini düşünerek sınav saatlerinde hem trafiğin tıkınmasına sebep olacak haraketlerden kaçmalı, hem de yüksek ses yapılmasına engel olmalılar. Bunun için sınav saatlerinde gürültü yapılmaması için gerekli tedbirler şimdiden alınmalıdır. Aksi halde YGS sınavında olduğu gibi LYS sınavında da öğrenciler yüksek sesten dolayı kulaklarına yine pamuk tıkamak zorunda kalabilirler.” CİHAN

Yorumlar