TESK’ten karne ve trafik uyarısı

Eğitim-öğretim yıl sonu tatilinin başlaması nedeniyle karnesinde düşük not olan çocukların üzülmemesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kötü ve kırık not diye...

Google Haberlere Abone ol
TESK’ten karne ve trafik uyarısı

Eğitim-öğretim yıl sonu tatilinin başlaması nedeniyle karnesinde düşük not olan çocukların üzülmemesi gerektiğini belirten

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kötü ve kırık not diye bir şey yok. Yaz tatiline giren ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde uzun bir eğitim-öğretim dönemini tamamlayan 17 milyon öğrenci ile birlikte 820 bin öğretmen tatili ve ödülü hak etmektedir.” dedi.

Yıl sonu tatili nedeniyle yazılı açıklama yapan Bendevi Palandöken, öğrenciler ve veliler başta olmak üzere öğretmenlerin de tatili çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, “Çünkü ülke olarak yarınlarımızı teminat altına almak için bugünün gençleri, yarının büyükleri olan çocuklarımız 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına zinde başlamalıdır. Düşük notla sınıf geçen öğrencilerimiz bunu dert etmesinler. Yeni eğitim ve öğretim yılında iyi bir performansla her şey telafi edilir. Yani her başarısızlığın bir telafisi vardır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız kendilerine verilen değeri çok iyi bilmeli ve bu tatili bol bol dinlenerek, kitap okuyarak geçirmelidirler. Tüm veliler çocuklarımızı bu yıl sonu tatilinde fazla sıkmadan dinlendirerek geçirmelidir ki başarılı yeni bir yıl geçirsinler. Öğrencilerle birlikte tatile giren 820 bin öğretmende bu tatili iyi değerlendirip yorgunluklarını atarak yeni öğretim dönemine başlamaları gerekir. Başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Çocuklarımıza inanıyoruz, tüm ailelerde çocuklarına inansın ve güvensinler." diye konuştu.

“TRAFİK KURALLARINA DİKKAT”

Öte yandan, şehir dışına tatil telaşıyla aynı anda çıkacak olan öğretmen ve öğrenci ailelerini de uyaran Palandöken, kara yollarında yaşanacak aşırı yoğunluğa da dikkat çekerek, “Tatille beraber maalesef kazalarda da büyük artış görüyoruz. Sürücüleri uyarıyorum, acele etmeden, hatalı sollamalar yapmadan yola devam ediniz. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayınız. Gideceğiniz yere sağ salim ulaşmanız en büyük dileğimizdir. Geçen yıl Haziran ayında hayatını kaybeden 392 vatandaşımız bizlere ibret olmalı. Sonuçlar önümüze geldiği zaman olayın vahameti ortaya çıkıyor. 2013 yılı haziran ayı kazalarında hayatını kaybeden 392 vatandaşımızın 294’ü şehirdışı yollarda 98’i şehiriçi kazalarında hayatını kaybederken, 26 bin 491 kişi de yaralanmıştır. Ülkemiz için büyük kayıptır. Kazaların azaltılması için ilk önce aracımızı yolun durumuna uygun süratle kullanmalı, emniyet kemerimizi takmalı, küçük çocuklarımızı özel çocuk koltuklarında emniyete almalıyız.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar