TESK, son 'Arabuluculuk' toplantısını Ankara’da yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen 'Arabuluculuk' toplantılarının sonuncusu Ankara’da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
TESK, son 'Arabuluculuk' toplantısını Ankara’da yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen 'Arabuluculuk' toplantılarının sonuncusu Ankara’da yapıldı. Kasım ayında başlayan tanıtım toplantıları 10 ayrı ilde yapıldı.

Ankara TESK Otel’de yapılan son toplantıya TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Hız, çok sayıda esnaf ve adli yetkili katıldı. Toplantılar için 10 ilde bir araya geldikleri bilgisini veren Palandöken, “Bu protokolden daha önemlisi insanların çalışma hayatındaki bu sistem içerisinde hukuk meseleleri çok önem arz ediyor. Yıllarca bu olaylar devam ediyor ve husumetle sonuçlanabiliyor. İnsanlar birbirlerini kırıyor. Hâlbuki bu sistemde iki kişi medeni bir şekilde ondan sonraki ticari hayatında da gizliliklerin korunması ile ilgili ticari sırların diğer kimselerle paylaşılmaması hususunda çok önemli.” dedi.

Arabuluculuk sistemi ile olayın mahkemelerde bekleme sürelerinin çok asgari düzeye ineceğini belirten Palandöken, “Bununla da kalamayıp ticari sırlarınızın 'ödemedi mahkemeye verdik' veya o andaki bir sıkıntısından dolayı bu işleri olanların da ticari hayatta tekrar başarılı bir şekilde gitmelerine neden olacak.” ifadelerini kullandı.

Arabuluculuğun herkese kazandıracak bir yöntem olduğunu vurgulayan Hız ise "Uyuşmazlıkların tarafları için bir çözüm aracı olduğu gibi mahkemelerin iş yükünü azaltma noktasında çok büyük kazancı olacak. Arabuluculuk kültürümüzde var. Mahkemeye gittiğinizde aslında sorun çözülmüyor. Mahkeme bir karar veriyor ama bu karar bir tarafı tatmin ediyor veya iki tarafı da tatmin etmiyor bazen. Hâlbuki burada iki tarafın da uzlaştığı bir metin oluyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar