Teşhis edilemeyen hastalığı nedeniyle sadece çikolata tüketebiliyor

Malatya’da bir kadın, teşhis edilemeyen hastalığı nedeniyle yemek yiyemiyor, sadece sütlü çikolata tüketebiliyor. 5 yıldır hasta olan, 60 kilodan 40 kiloya düşen kadın, yürümede ve konuşmada güçlük çekiyor.Akpınar Mahallesi’nde yaşayan...

Google Haberlere Abone ol
Teşhis edilemeyen hastalığı nedeniyle sadece çikolata tüketebiliyor

Malatya’da bir kadın, teşhis edilemeyen hastalığı nedeniyle yemek yiyemiyor, sadece sütlü çikolata tüketebiliyor. 5 yıldır hasta olan, 60 kilodan 40 kiloya düşen kadın, yürümede ve konuşmada güçlük çekiyor.

Akpınar Mahallesi’nde yaşayan 1 çocuk annesi Züleyha Günaydın, eşinden boşandığını, oğluyla birlikte yaşadığını belirtti. 16 yıl önce halsizlik şikâyetiyle gittiği sağlık kuruluşunda hastalığına yönelik herhangi bir teşhis konulamayan Günaydın, çaresiz rahatsızlığı nedeniyle çikolatanın sütlüsü dışında hiçbir yiyeceği tüketemediğini bildirdi.

Günaydın, rahatsızlığına çözüm bulunamadığını söyledi. Sürekli doktora gittiğini, verilen ilaçlardan da fayda görmediğini anlatan Günaydın, “Ne yesem kusarak çıkarıyorum. Acı çekmediğim gün yok. Bir bardak suyu bile çocuklarımdan istiyorum. Evlatlarıma yemek yapamadığım için çok üzülüyorum.” dedi.

Doktorların ‘hastalığının tedavisini bulamıyoruz’ dediğini aktaran Günaydın, “Ne yesem rahatsızlık veriyor. Tek istediğim tekrar sağlığıma kavuşmak. Başka hiç bir şey istemiyorum. Sadece çikolata yiyebiliyorum. Onun da sütlü çikolata olması gerekiyor. Karaciğerde kitle varmış, bir de astım teşhisi de kondu. Yeteri kadar beslenemediğim için bu hastalıkların çıktığını öğrendim. 5 yıl önce doktorlar tedavi için İstanbul'u ve Ankara'yı gösterdi. Oğlumla dışarı bile çıkamıyorum. Bu da beni çok üzüyor. Çalışamadığım için para da kazanamıyor ve geçimimizi sağlayamıyoruz. Bazen komşuların yardımı ile bazen de çocuğumun biriktirdiği okul harçlıkları ile çikolata almak zorunda kalıyorum. Birkaç yıldır kemik erimesi hastalığı da başladı. Karaciğerde kitle varmış, bir de astım teşhisi de kondu. Yeteri kadar beslenemediğim için bu hastalıkların çıktığını öğrendim. Her gün 2 TL’lik çikolata alıyorum. Bunu alacak para bile bulamıyorum." dedi.

"HER ŞEYDEN YEMEK İSTİYORUM"

En büyük arzusunun doya doya bütün yemeklerden tüketebilmek olduğunu vurgulayan 38 yaşındaki kadın, yetkililerden yardım istediğini dile getirdi. Züleyha Günaydın, “Kendim için değil oğlum için istiyorum. Çünkü onla birlikte hiç bir yere gidemiyorum. Onunla ilgilenemiyorum. Çikolata yediğim için güçsüz düşüyorum ve bazen ayakta bile durmakta zorluk çekiyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar