TES Şube Başkanı: Torpilliler AK Parti ve Eğitim-Bir-Sen'de belirleniyor

Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın yönetici atamasıyla ilgili yaptığı kanun değişikliğinin ardından 41 bine yakın müdür ve müdür yardımcısının torpilli atama listelerinin,...

Google Haberlere Abone ol
TES Şube Başkanı: Torpilliler AK Parti ve Eğitim-Bir-Sen'de belirleniyor

Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın yönetici atamasıyla ilgili yaptığı kanun değişikliğinin ardından 41 bine yakın müdür ve müdür yardımcısının torpilli atama listelerinin, AK Parti ve Eğitim-Bir-Sen’de hazırlandığını iddia etti. Demirtaş, Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin 13 Haziran 2014'ten önce bir karar vererek bu kaosa son vermesi gerektiğini savundu. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Denizli şube başkanları, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi.

‘SENDİKANI DEĞİŞTİR, MÜDÜR YAPALIM’

TES Şube Başkanı Demirtaş, 13 Haziran'da 41 bine yakın okul müdürü ve yardımcısının görevinin sona ereceğini hatırlatarak, bunun MEB’de çok büyük sıkıntılara sebep olacağını öne sürdü: “Sadece MEB değil sağlıkta, Diyanet'te, yerelde, tarımda pek çok sıkıntılar var Kamu-Sen’e karşı çok büyük saldırılar var. Bizler nezaketimizden bu konuları çok fazla gündeme getirmek istemedik ama Milli Eğitim'de bunu çok gördük. Üyelerimize okul müdürlüğü teklif edildi. ‘Gel sendikanı değiştir, seni okul müdür yapalım’ gibi çirkin taleplerle karşılaşıyoruz. Mülakatlarda torpil yapılıyor.” dedi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Mahmut Oğuz’u ziyaret ettiklerini belirten Demirtaş, bunun haberinin müdürlüğün internet sitelerine koyulmadığını söyledi: “Malum sarı sendika Eğitim-Bir-Sen’in ziyaretini sitelerine aynı gün atarken bizim ziyaretimizi bile koyamadılar. Biz yetkili sendikayız, 650 farkımız var. Siyaset, atamalarda kullanıyor. İlçelerde Milli Eğitim müdürleri toplanıyor. Zaman zaman ilçe teşkilatlarıyla Eğitim-Bir-Sen’in verdiği isimler uyuşmuyor.”

'İMAMLAR DA ARTIK TORPİLLE ATANIYOR'

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Oktan ise torpil ve siyasetin artık Diyanet’te de etkili olduğunu iddia etti: “Diyanet'te şeflik ve tayinler sınavla olur. Bir camiye 10 kişi talipse sınava girerler, o da sözlü sınava tâbidir. Bunlarda zaman zaman şaibeler oluyor. Sözlü sınavın kaldırılmasını talep ediyoruz. Bizim müdürlük sınavları iptal edildi, gelen müdür arkadaşlar ne yapacağını bilmiyor. İmamlıktan, vaizlikten müdür olan arkadaşlar, sınavları iptal olunca masalarda oturdu kaldı. Terfi ve tayinlerde belli kriterler konmalıdır. Ulufe değil, adalet istiyoruz.”

MÜDÜRLÜK, HAC VE UMRE VAATLİ ÜYELİK İDDİASI

Bazen siyasetçilerin bile haberi olmadan Memur-Sen’in, Diyanet’teki imamları, "Seni müdür yapacağız, falan yere tayin yapacağız, şu ulufeyi vereceğiz, hac ve umreye göndereceğiz." gibi vaatlerle üye yaptığını öne süren Oktan, “Sonra yapamadıkları zaman, ‘Bizim de elimden gelmiyor.’ diyorlar ama üye yaparlarken elinden geliyor da gönderirken neden gelmiyor? Bu sözlü mülakatlar, Türkiye’de torpilin yumuşatılmış adıdır.” şeklinde konuştu.

‘BİZ YUNANİSTAN'DAN MI GELDİK?’

Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Ergun Kırlı da Denizli’de bazı belediye başkanlarının, “Sizi havuza gönderirim.” tehditleriyle korkutarak müdür unvanlı memurları, unvanlarından vazgeçirmeye çalıştığını iddia etti: “Biz Merkezefendi Belediyesi'ne sekiz müdür olarak atandık. Lise mezunlarını başımıza müdür olarak görevlendiriyorsunuz; hem kanunen hem Allah katında böyle bir görevlendirme olmaz. Pamukkale ve Büyükşehir'de de hangisini eline alsan hepsi elimizde kalıyor. Devlet memuru görevini yapar. Ben şu an boşum, merkez valisiyim. Müdürlerin kimisi emlak servisinde çalıştırılıyor. Devleti zarara uğratıyorsunuz. Herkese hodri meydan, hepsini ispat ederim. Bir göreve getirilirken sendikası soruluyor. Biz bu ülkenin insanları değil miyiz? Biz Yunanistan’dan mı geldik? Ayıptır.” CİHAN

Yorumlar