Tersane şehitleri için tören düzenleniyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askerî Tersanesi'nde, denize indirilirken yan yatan "Değirmendere" römorköründe şehit olan sekiz denizci asker ve iki işçi için resmî tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Tersane şehitleri için tören düzenleniyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askerî Tersanesi'nde, denize indirilirken yan yatan "Değirmendere" römorköründe şehit olan sekiz denizci asker ve iki işçi için resmî tören düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay v Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da katılıyor. Törenden önce tersaneye şehitlerin cenazeleri getirildi. Acılı aileleri, daha sonra tören alanına geçti.

Kimlik tespitlerinin ardından İzmir dışında toprağa verilecek şehitler, Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan askerî uçaklarla memleketlerine gönderilecek. Er Yavuz Arslan ile işçilerden Cafer Kırbaş, ikindi vakti Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek. İşçi Ercan Biçer ise Torbalı ilçesi Şehitler köyünde defnedilecek.

Öte yandan kazanın sebebini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en büyük tersanesi olan Gölcük Tersanesi’nden gelecek askerî mühendislerin araştıracağı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar