Terörün sona erdirilmesine dair kanun Resmi Gazete’de

'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun' Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kanunda şu ifadelere yer verildi: "Hükümet, çözüm süreci kapsamında aşağıdaki hususlarda gerekli çalışmaları...

Google Haberlere Abone ol
Terörün sona erdirilmesine dair kanun Resmi Gazete’de

'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun' Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kanunda şu ifadelere yer verildi:

"Hükümet, çözüm süreci kapsamında aşağıdaki hususlarda gerekli çalışmaları yürütür.

a) Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyoekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirler.

b) Gerekli görülmesi hâlinde, yurt içindeki ve yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog, görüşme ve benzeri çalışmalar yapılmasına karar verir ve bu çalışmaları gerçekleştirecek kişi, kurum veya kuruluşları görevlendirir.

c) Silah bırakan örgüt mensuplarının eve dönüşleri ile sosyal yaşama katılım ve uyumlarının temini için gerekli tedbirleri alır.

ç) Bu kanun kapsamında yapılan çalışmalar ile alınan tedbirlere ilişkin kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesini sağlar.

d) Alınan tedbirlere ilişkin uygulama sonuçlarını izler ve ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlar.

e) Gerekli mevzuat çalışmalarını yapar.’’

Kanuna göre, çözüm sürecine ilişkin gerekli kararları alması için Bakanlar Kurulu’na yetki verildi. Çözüm süreci kapsamında yapılan çalışmaların koordinasyonu ve sekreterya hizmetleri ise Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütülecek. Kanun kapsamında verilen görevler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca ivedilikle yerine getirilecek. Kanunun 2’nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri kapsamındaki görevleri yerine getiren kişilerin ise bu görevleri nedeniyle hukuki, idari veya cezai sorumluluğu olmayacak. CİHAN

Yorumlar