'Terörün kökünü kazımaya çalışıyoruz'

"Gerçekten de bu millete hizmetkarlık yapılır"

Google Haberlere Abone ol
'Terörün kökünü kazımaya çalışıyoruz'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Allah'ın izniyle Hakk'ın ve halkın dışında hiçbir güç tanımıyoruz, halkın ve Hakk'ın dışında da hiçbir güce Allah'ın izniyle hesap vermeyiz." dedi.

Bakan Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile Pütürge ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

İlçe merkezindeki esnafı ziyaret eden ve bayramlaşan Tüfenkci, daha sonra ilçedeki kültür merkezine geçti.

Burada vatandaşlara hitap eden Tüfenkci, ilçe halkının bayramını kutlayarak, "15 Temmuz haince yapılmış bir terörist faaliyetse, milletimizin o akşamki duruşu, çabası, tanklara göğüslerini siper etmesi o kadar şanlı ve ulu bir direniştir. Bunun için bütün hemşehrilerimize, Pütürgelilere, Malatyalılara, Türk milletine sonsuz teşekkür ediyoruz. Eğer biz bu bayramda bugün huzur içerisinde burada bulunuyorsak, bu sizlerin, milletin sayesindedir. Allah milletimizden razı olsun, Rabbim milletimizi korusun, birliğimizi, ve beraberliğimizi korusun." diye konuştu.

Tüfenkci, ülkenin kalkınmasını, büyümesini, kendi ayakları üzerinde durmasını istemeyenlerin adeta terör örgütlerini sıraya soktuğunu, maşa olarak kullandığını ve kullanmaya devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Birisi fazla ısırınca diğerine devrediyor, diğeri fazla ısırınca oda diğer birine devrediyor, böylelikle Türkiye'yi meşgul ederek, bu ülkenin hem maddi kaynaklarını hem insan kaynaklarını heder ve heba ediyorlar. Ama Allah'a hamd olsun ki milletimiz feraset sahibi. Allah'a hamd olsun ki milletimiz inanç sahibi. Allah'a hamd olsun ki milletimiz oyunlara gelmiyor. Her dakikasında oynanan oyunları bu millet, sizler bozuyorsunuz. Biz, AK Parti olarak ne zaman başımız sıkışsa, ne zaman başımız dara girse, millete başvuruyoruz, milletin hakemliğine başvuruyoruz ve millet o meseleyi çözüyor. Dolayısıyla Başbakanımızın da ifade ettiği gibi eğer tek bir patron varsa o da bu millettir. Biz de "Allah'ın izniyle Hakk'ın ve halkın dışında hiçbir güç tanımıyoruz, halkın ve Hakk'ın dışında da hiçbir güce Allah'ın izniyle hesap vermeyiz."

"Gerçekten de bu millete hizmetkarlık yapılır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, "Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" sözünü öğrendiklerini aktaran Tüfenkci, "Gerçekten de bu millete hizmetkarlık yapılır. Bu milletin eli de öpülür, selamda çakılır. Birileri bu ülkeye yön, istikamet verecekse, birileri bu ülkeye elbise dikecekse, bunu dikecekte, yön verecekte bu millettir. Tankların altına yatanlardır, toplara göğüslerini siper edenlerdir. Dolayısıyla biz bu milletin işini, aşını ne kadar büyütsek o kadar azdır." ifadelerini kullandı.

"Terörün kökünü kazımaya çalışıyoruz"

Tüfenkci, terör örgütleriyle mücadelelerinin sürdüğüne işaret ederek, şunları söyledi:

"Yıllarca PKK terör örgütüyle, bilmem ne terör örgütüyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Bir yandan Ekrem ağabeye iş bulmaya çalışıyoruz bir yandan Tepehan'a hizmet ediyoruz. Bir yandan Pütürge'ye hizmet ediyoruz. Bir yandan da Malatya'ya hizmet ediyoruz ama bir yandan da bu terörün kökünü kazımaya çalışıyoruz. Bundan sonra da biz hem PKK terör örgütüyle hem DAEŞ terör örgütüyle hem bilmem ne terör örgütüyle mücadelemiz Allah'ın izniyle, sizlerin desteğiyle devam edecek. Ama biz aynı zamanda ülkemizin her bir karşı toprağına da hizmet götüreceğiz. Bu hizmeti neyle götüreceğiz? Çok fazla çalışarak, götüreceğiz. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla satacağız, daha fazla ülkemize gelir kazandıracağız ve o kazandığımız gelirlerle, vergilerle buralara hizmet getireceğiz."

28 belediyeye yeni görevlendirme yapılması

Tüfenkci, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim belediyelerimiz imkanlarını teröre devşirmiyor, biriler gibi iş makinelerini terörün emrine vermiyorlar, birileri gibi kulağını, gönlünü kafasını dağa, Kandil'e kiralamıyorlar. Zaten kiralayanlar da terör örgütlerine finans sağlayanlar da cezalarını çektiler, onlar görevlerinden el çektirilerek kayyumlara devrettiler. Onlar halka hizmet etmeyi unutmuşlardı, halka hizmet etmeyi Kandil'e hizmet etmekten farklı olduğunu göremiyorlardı, birileri onlara bu farkı hatırlattı. Bundan sonra da teröre finans sağlayan, halkın yerine oy aldıkları insanların yerine bir başkalarına gücü devşirirlerse bilsinler ki, hem hukuka hem de millete bunlar hesap verecek. Bunun için bu hesabı da gerçekten millete vereceklerdir. Millet, 15 Temmuz'da bütün terör örgütlerine arkasından 27 gün demokrasi nöbetinde bütün terör örgütlerine esasında gereken cevabı verdi. Onun için bu sese kulak verip bu terör örgütlerine imkan tanımamamız lazım. İnşallah biz bu teröristlerin kökünü kazıyacağız sizlerin desteğiyle."

Yorumlar