Terörle anılan Cudi Dağı’nda artık uçurtmalar yükseliyor

Adı sık sık terör olayları ile gündeme gelen Şırnak’ta bulunan Cudi Dağı'nda düzenlenen uçurtma şenliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Terörle anılan Cudi Dağı’nda artık uçurtmalar yükseliyor

Adı sık sık terör olayları ile gündeme gelen Şırnak’ta bulunan Cudi Dağı'nda düzenlenen uçurtma şenliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Çözüm süreciyle birlikte bölgede oluşan huzurun ardından daha önce sık sık terör olaylarının yaşandığı Cudi'de yüzlerce uçurtma havalandı.

Şırnak Silopi İlçe Milli Eğittim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, her okuldan en başarılı 10 öğrenci seçilerek alana getirildi. Öğrenciler öğretmenlerinin yardımı ile uçurtmaları en yükseğe çıkartmak için birbirleriyle yarıştı. Uçurtma şenliği hakkında açıklamada bulunan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, baharın gelmesiyle beraber, bu tür etkinliklere daha çok önem vereceklerini söyledi. Arslan, “Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi olarak bugün çocuklarımıza farklı bir etkinlik yapmayı düşündük ve şenliği düzenledik. Cudi'nin eteklerinde çocukların sevinçlerini paylaştığı eğlenceli bir şekilde bir gün geçirmelerini istedik. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimize 500 adet uçurtma verdik. Ancak imkanı olan öğrenciler de uçurtmalarını getirdi. Yüzlerce uçurtma gökyüzüne havalandı. Gökyüzü adeta renk cümbüşüne döndü. Bu programda emeği gecen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şenlik süresince doyasıya eğlenen çocuklar ise çok mutlu olduklarını ifade etti. Hayatında ilk kez uçurtma uçuran ve bu deneyimi ilk kez yaşayan bazı çocuklar da heyecanlarını yenemedi.
CİHAN

Yorumlar