Teröristlerden makineli tüfeklerle saldırı!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Dağlıca'da havan topu ve makineli tüfeklerle saldırıda bulunan teröristlere anında karşılık verildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Teröristlerden makineli tüfeklerle saldırı!

Genelkurmay, PKK'nın Hakkari Yüksekova Dağlıca'daki TSK unsurlarına havan ve ağır makineli tüfekle saldırdığını duyurdu. Saldırıda ölen ve ya yaralan olmadığı, saldırılara anında karşılık verildiği söylendi.

Saldırı hakkında TSK'dan yapılan izahatda şu ifadelere yer verildi:

TERÖRİSTLERDEN HAVAN SALDIRISI

"Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 13.25’te Dağlıca /Yüksekova / Hakkâri Bölgesindeki unsurlarımıza yönelik üç tane havan atışı yapılmıştır. Dağlıca’da olan havan saptama radarıyla belirlenen söz konusu havan atışlarının yapıldığı hedefler, 155 mm Fırtına Obüsü ve 120 mm havanlar ile hemen ateş altına alınmıştır.

MAKİNELİ TÜFEKLERLE SALDIRI

Ayrıca, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 14.40’da Dağlıca Bölgesindeki unsurlarımıza Biksi makineli tüfekler ve Doçka uçaksavar makineli tüfekler ile ateş edilmek şekli ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan terörist ateşlerine, alanda olan unsurlarımız vasıtası ile hemen ateşle karşılık verilmiştir."

TACİZ ATEŞİ DEVAM EDİYOR

NTV'nin askeri kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Taciz atışı sürüyor ve ateş Türkiye sınırların içinden yapılıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar