Teröristler yol yapım işçilerine roketatar fırlattı

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı mevkisinde yol yapım çalışmaları sürdüren işçilere, bölücü terör örgütü mensuplarınca hududun Irak tarafından roketatar ve hafif silahlarla taciz ateşi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Teröristler yol yapım işçilerine roketatar fırlattı

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı mevkisinde yol yapım çalışmaları sürdüren işçilere, bölücü terör örgütü mensuplarınca hududun Irak tarafından roketatar ve hafif silahlarla taciz ateşi açıldı. Genelkurmay Başkanlığı, saat 06.00 sıralarında yaşanan olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Türkiye-Irak hudut bölgesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 48. Hudut Tugay Komutanlığı (Gülyazı-Uludere/Şırnak) sorumluluk sahasında yer alan Beyaz Tepe Üs Bölgesi ile Karaçalı Tepe arasında yol yapım çalışmalarını sürdüren iş makineleri ve bu iş makinelerinin emniyetini sağlayan unsurlarımıza, bölücü terör örgütü mensuplarınca hududun Irak tarafından, roketatar ve hafif silahlarla taciz ateşi açılmıştır. Yapılan taciz ateşine, iş makinelerinin emniyetini alan unsurlarımız tarafından ateşle anında karşılık verilmiştir. Olayın meydana gelmesini müteakip bir insanlı keşif uçağı ve iki adet AH-1W Kobra taarruz helikopteri olay bölgesine yönlendirilmiştir.”

BİR TERÖRİST SINIRDAN GEÇERKEN YAKALANDI

Öte yandan Şanlıurfa Ceylanpınar’da, dün saat 20.50 sıralarında bir bölücü terör örgütü mensubunun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Cenk Eser Hudut Karakolu bölgesinden kanundışı giriş yapmak isterken silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı bildirildi. CİHAN

Yorumlar