Teröristler Irak tarafından askerlere ateş açtı

Şırnak Uludere 48. Hudut Tugay Komutanlığı Gülyazı üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, hududun Irak tarafından iki farklı noktadan, aralıklarla yaklaşık 25 dakika süreyle silahlı saldırıda bulunuldu.Genelkurmay...

Google Haberlere Abone ol
Teröristler Irak tarafından askerlere ateş açtı

Şırnak Uludere 48. Hudut Tugay Komutanlığı Gülyazı üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, hududun Irak tarafından iki farklı noktadan, aralıklarla yaklaşık 25 dakika süreyle silahlı saldırıda bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı, dün (26 Haziran) saat 09.30 sıralarında yaşanan olayla ilgili verdiği bilgide, yapılan silahlı saldırıya unsurlar tarafından anında karşılık verildiği, karşı ateşleri müteakip terörist atışların kesildiği ve herhangi bir zayiat olmadığı belirtildi. Yine dün Şanlıurfa Viranşehir Ceylanpınar 3. Hudut Alay Komutanlığı Cenkeser Hudut Karakolu unsurları tarafından, bir şahsın sınırı geçerek mayınlı sahaya girdiği ve Suriye istikametinden Türkiye istikametine doğru ilerlediği tespit edildi.

Konuya ilişkin Genelkurmay açıklamasında, “Olay bölgesine sevk edilen tim personelince, anılan şahsa "dur" ikazında bulunulmuş, ikaza olumlu yanıt veren şahıs olay bölgesinde yakalanmıştır. Yapılan inceleme neticesinde yakalanan şahsın bölücü terör örgütü mensubu bir terörist olduğu tespit edilmiştir.” denildi.

Başka bir olayda ise bölücü terör örgütü mensubu üç teröristin, Hatay Payas ilçesi Sincan Mahallesi mülkî sınırları içerisinde bulunan bir vatandaşın yanına gelerek, 'Daha önce bir şahıs vasıtasıyla istedikleri erzağı getirmediği, bu nedenle takip listesinde olduğu ve memleketi terk etmesi' gerektiği şeklinde tehdit ederek, erzak temin etmesini istediği belirtildi. Olayın, anılan vatandaşın, 26 Haziran 2014 günü saat 13.00'te, Payas İlçe Jandarma Komutanlığı'na müracaatı ile öğrenildiği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar