Teröristin evinde güvenlik güçlerinin kullandığı elbiseler ele geçirildi

Mardin’de düzenlenen operasyonda PKK/KCK terör örgütünün Suriye'deki yapılanması olan PYD’nin silahlı kanadı YPG mensubu bir kişi yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Teröristin evinde güvenlik güçlerinin kullandığı elbiseler ele geçirildi

Mardin’de düzenlenen operasyonda PKK/KCK terör örgütünün Suriye'deki yapılanması olan PYD’nin silahlı kanadı YPG mensubu bir kişi yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramada Suriye'ye gönderilmek üzere hazırlanmış güvenlik güçlerinin kullandığı elbiseler ele geçirildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Terörle Mücadele Şube ekiplerinin almış olduğu istihbarı bilgiler doğrultusunda PKK/KCK terör örgütünün Suriye’deki yapılanması olan PYD’nin silahlı kanadı YPG içerisinde faaliyet gösteren S.S. (30) isimli şahıs takibe alındı. Şahsın İstanbul ilinden temin edilen malzemeleri Nusaybin ilçesinde bir adreste tuttuğu ve önümüzdeki günlerde Suriye'deki örgüt mensuplarına göndermeye çalışacağı tespit edildi. Şahıs, Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

Şahsın ikametinde yapılan aramada paketlenmiş şekilde ve güvenlik güçleri tarafından kullanılan çok sayıda pantolon, gömlek, palaska, şapka, kelepçe, kelepçe kılıfı ve düdük ele geçirildi. Şahıs, adli makamlarca tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi. CİHAN

Yorumlar