'Terör ve teröristler Elazığ'dan asla geçit bulamayacaklar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Elazığ'daki hain saldırıyla alakalı açıklamalarda bulundu

Google Haberlere Abone ol
'Terör ve teröristler Elazığ'dan asla geçit bulamayacaklar'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Elazığlıların PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen terör saldırısının karşısında dimdik durduğunu belirterek, "Terör ve teröristler Elazığ'dan asla geçit bulamayacaklar.'' dedi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırı nedeniyle taziyelerini sunmak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere kente gelen Çalık, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çalık, 18 Ağustos'ta Elazığ'da ve eş zamanlı olarak Bitlis ve Van'da gerçekleştirilen terör saldırılarının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü söyledi.

Emniyet müdürlüğüne yapılan bombalı saldırıda yaralanan 217 kişiden 35'inin tedavisinin hastanelerde sürdüğü, bunlardan 6'sının yoğun bakımda olduğu bilgisini Vali Zorluoğlu'ndan aldıklarını ifade eden Çalık, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralı gazi ve vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve ülkenin doğudan batıya, kuzeyden güneye uluslararası bağlantılarının da var olduğu bilinen terör örgütlerinin kuşatması altına alınmak istendiğini belirten Çalık, şöyle konuştu:

''Bu kuşatma Elazığ gibi insanlığıyla, yiğitliğiyle, mertliğiyle, teröre ve teröriste asla geçit vermeyen kimliğiyle, mozaik yapısıyla Kürdü-Türkü, Çerkezi-Alevisi bütün insanlarımızı barındıran yapısıyla kardeşlik iklimini barındıran Elazığ'a da yapılmıştır. Ama Elazığlı bütün hemşehrilerim bu terörün karşısında dimdik durmuştur, bundan sonrada dimdik duracaktır. 15 Temmuz Demokrasi nöbetlerinde ilk günden son demokrasi nöbetine kadar bütün Elazığlı hemşehrilerimiz demokrasiye, vatana, bayrağa ve milletine sahip çıkmıştır. Bu sahip çıkmanın sonrasında yaşadığımız terör saldırısı hepimizi çok ciddi manada üzmüştür. Ama terör örgütleri bilsinler ki Elazığlı Gakgoşlarım nasıl burada demokrasi mitinglerinde dimdik durduysa, teröre karşı dimdik durduysa bundan sonrada dimdik durmaya devam edecektir. Terör ve teröristler Elazığ'dan asla geçit bulamayacaklar.''

''Darbeye, işgale ve imhaya karşı 78 milyon yek vücut, tek vücuttur''

Bir gazetecinin ''Son günlerde artan terör olayları için acaba birileri düğmeye mi bastı?'' sorusu üzerine Çalık, 2013'ün Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu, bu tarihten itibaren dış dünyadaki ekonomik görünürlüğü ile iç barışın da var olduğunun herkes tarafından tespit edildiğini söyledi.
Türkiye'nin büyümesini istemeyen içteki hainlerin ve dış güçlerin ortaya koyduğu 17-25 Aralık süreci ve Gezi olaylarının ülke üzerinde oynanan oyunları gösterdiğine dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:

''Türkiye her defasında bir adım öteye geçerek üstünde oynanan oyunları yenmesiyle tüm dünyaya kafa tuttu. Bu kafa tutuşun karşılığında da terör örgütlerini maalesef kuklalarını Türkiye'de oynatmaya çalıştı. Ama bilsinler ki hem maşalar, hem maşayı tutanlar, hem maşa olanlar Türkiye'den gereken dersi alacaklar. Bilsinler ki Türkiye geçmiş dönemin artık hasta adamı değildir. Onun dimdik ayakta duran bir milleti vardır, 78 milyon bu konuda hem fikirdir ve Cumhurbaşkanı'mızın, Başkomutan'ımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını ortadan kaldırmaya yönelik tüm yapılara karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Darbeye, işgale ve imhaya karşı 78 milyon yek vücut, tek vücuttur. Uluslararası güçler Türkiye'nin güçlendiğini gördükçe müdahale etmeye devam edeceklerdir ama biz de dimdik durmaya devam edeceğiz.''

Valilikteki görüşmesinin ardından esnaf ziyaretinde bulunan Çalık, vatandaşa geçmiş olsun dileklerini ileterek sohbet etti.

Yorumlar