Terör ve çete davaları yeni mahkemelere gönderiliyor

Yeni yasal düzenleme sonucu özel yetkili ve TMK 10. madde ile yetkili mahkemelerin kaldırılması üzerine bu mahkemelerin baktığı dosyaların yeni mahkemeleri belli olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Terör ve çete davaları yeni mahkemelere gönderiliyor

Yeni yasal düzenleme sonucu özel yetkili ve TMK 10. madde ile yetkili mahkemelerin kaldırılması üzerine bu mahkemelerin baktığı dosyaların yeni mahkemeleri belli olmaya başladı. Balyoz davası ise İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderildi.

6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Mahkemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile TMK'nın 10. maddeyle yetkili ağır ceza mahkemeleri kaldırılmıştı. Bunun üzerine bu mahkemeler, dava dosyalarını suç yerine göre yeni mahkemelerine göndermeye başladı.

Bu kapsamda İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasında 88 sanıkla ilgili bozulan bölümünü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Davaya konu olan Balyoz Planı’nın ve seminerinin Üsküdar’da bulunan 1. Ordu Komutanlığı’nda hazırlandığı için dosya, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderildi.

Yargıtay tarafından bozulan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davanın da mahkemesi değişti. Kapatılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink davasını İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen odatv davası ile İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bulunan DHKP-C davaları İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düştü.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 204 sanıklı KCK ana davasının dosyası da İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında bulunduğu İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı dosyaya İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve oyuncu Kenan İmarzalıoğlu’nun da sanıkları arasında bulunduğu uyuşturucu davası İstanbul 19 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’nın sanıkları arasında bulunduğu uyuşturucu davası da 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Davaların gönderildiği mahkemeler dosyaları inceleyecek ve duruşma tarihi belirleyecek.
CİHAN

Yorumlar