Terör saldırılarına ortak tepki

Sivas'ta siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Terör saldırılarına ortak tepki
Sivas'taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarını kınadı.

Kent meydanında toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, 15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasında yaşanan terör olaylarını protesto etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Birlik ve beraberliğe yönelik yapılan saldırılara karşı milletin kararlılık gösterdiğini ve hainlere en anlamlı cevabın verildiğini vurgulayan Şahin, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ve istiklalini hedef aldığına dikkati çekerek, devleti parçalamayı, milleti birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan hainler şebekesinin, şimdi de PKK terör örgütünden medet umduğunu ifade etti.

Ziya Şahin, hiçbir terör örgütünün milleti korkutamayacağına vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"Türkiye halkı bu işi burada bırakmayacaktır. Milletimiz müsterih olsun, Türkiye hiçbir terör örgütünün karşısında diz çökmeyecektir. Millet, hükümet olarak terörle mücadeleden yılmayacağız. Terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkacağız. PKK'yı, FETÖ'yü, DAEŞ'i, PYD'yi, tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Lanet olsun teröre taşeronluk yapanlara, teröriste 'terörist' diyemeyen gözü dönmüşlere. Toplumun tamamının huzuruna, yaşam hakkına yönelen bu alçak, hain saldırıları lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz."

Basın açıklamasına, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi katıldı.

Yorumlar