Terör örgütünün en büyük zaiyatı aldığı gün

Genelkurmay Başkanlığı, Çukurca'daki operasyonda terör örgütünün son yıllardaki en büyük kaybını verdiği günün bugün olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütünün en büyük zaiyatı aldığı gün
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Çukurca kırsalında devam eden "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin" operasyonunda en son alınan telsiz dinlemelerine göre, bugün 100'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri desteğinde 1'nci Komando Tugay Komutanlığı birliklerince Çukurca kırsalında devam eden operasyonda, dün 33'ü ölü olmak üzere, 63 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.
Bugün de aynı bölgede operasyona devam eden birliklerin sabahın erken saatlerinde teröristlerin bulunduğu bölgelere baskın tarzında bir operasyon gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, büyük kahramanlık gösteren askerlerin bazı yerlerde teröristlerle göğüs göğüse muharebe ettikleri kaydedildi.

Öncü kapsamındaki teröristlerin, bulundukları yerlere atılan roketlerle imha edildiği açıklanırken, bu çatışmalar sırasında 7 askerin şehit edildiği, 21 askerin de yaralandığı duyuruldu.

Yaralı askerlerin hastaneye sevk edilerek, tedavilerine başlandığı bildirilen açıklamada, "Hemen akabinde öncülerin arka tarafında bulunan yaklaşık 150 kişiden oluştuğu değerlendirilen bir terörist gruba 10.17-13.46 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiştir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, bölgeden uçakların uzaklaşmasını müteakip anılan büyük terörist grubun topçu birlikleri tarafından, Irak'ın kuzeyinden bölgeye takviyeye gelen teröristlerin de taarruz helikopterleri ile ateş altına alındığı belirtilirken, bölücü örgütün de ağır kayıplar verdiği vurgulandı.

ÖRGÜTÜN EN BÜYÜK KAYIP YAŞADIĞI GÜN OLDÜ

Gün içerisinde meydana gelen çatışmalarda, en son alınan telsiz dinlemelerine göre, 100’ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiği, ölü ve yaralı teröristlerin çoğunun ise takviyeye gelen gruplarca, Irak'ın kuzeyine götürüldüğü kaydedildi.

Bölücü terör örgütüne son yıllarda bir gün içerisinde en büyük kaybın yaşatıldığı ifade edilen açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Yorumlar