Terör örgütüne ağır darbe: En az 11 ölü

Siirt ve Hakkari'de bugün düzenlenen hava harekatında en az 11 terörist öldürüldü. Dün de Hakkari'de 3 terörist öldürülmüştü. İki günde toplam sayı 14'e ulaştı. Örgüte yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken Karlıova'da Karacehennem ormanlarında örgüte ait cephanelik ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütüne ağır darbe: En az 11 ölü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütüne yönelik Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Güvenlik güçlerinin havadan ve karadan operasyonlarında şu ana kadar örgüte ağır darbeler indirildi. Örgüte son ağır darbe ise bugün indirildi. 

Hakkari ve Siirt'te devam eden hava operasyonlarında bugün en az 11 terörist öldürüldü. 

Güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre Hakkari Çukurca'da bugün saldırı hazırlığında olan örgüt mensuplarına havadan operasyon düzenlendi. En az 3 terörist öldürüldü. Aynı saatlerde başka bir bölgede de bir örgüt mensubu öldürüldü. Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince Alandüzü Nirik Deresi bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği belirtildi.

SİİRT'TE EN AZ 7 ÖLÜ

Hakkari'den sonra Siirt'te de benzer bir operasyon düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Siirt'in Eruh ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında eylem hazırlığındaki 7 terörist  etkisiz hale getirildi.

Vali Ali Fuat Atik, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ve İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan ile Valilikte düzenlediği basın toplantısında operasyona ilişkin bilgi verdi.

Atik, yapılan çalışmalar sonucunda dün terör örgütü PKK mensuplarından oluşan iki farklı grubun büyük bir saldırı hazırlığı için Eruh ilçesi kırsalında toplantı yapacağı bilgisi üzerine söz konusu bölgede operasyon başlatıldığını söyledi.

Atik, bölgede arama faaliyetinin devam ettiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"3. Komando Tugay Komutanlığı başkanlığında oluşturulan Müşterek Harekat Merkezi koordinesinde jandarma özel harekat timleri, güvenlik korucuları ve 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı komandolar tarafından insansız hava aracı (İHA) destekli müşterek operasyon kapsamında 14 kişi olduğu değerlendirilen örgüt mensuplarının tespit edilmesine müteakip F-16'larla yapılan hava harekatında şu ana kadar 2'si kadın 9 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 2 M-16, 2 kaleşnikof piyade tüfeği, kanas ile el yapımı patlayıcı, el bombası ve mühimmat dolu çantalar ele geçirildi. Terörle mücadeledeki kararlılık artarak devam edecektir."

HAKKARİ'DE DÜN DE 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'de dün de 3 terörist öldürülmüştü. Yine üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlere son anda hava harekatı düzenlenmiş, en az 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmişti. 

Valilikten dün yapılan açıklamada, ilçenin Güven Dağı güneyi Kovan Tepe'de bulunan hudut birliğine roketatarlı saldırı gerçekleştiren PKK'lı 3 teröristin, insansız hava aracı tarafından tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, teröristlerin düzenlenen hava harekatı sonucu etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

KARLIOVA'DA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 uzun namlulu silah, tabanca, roketatar, 2 el bombası, 3 patlayıcı düzeneği ile çok sayıda mühimmat bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, jandarma tarafından terörle mücadele kapsamında Karlıova ilçesinin Karacehennem ormanları bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik dün "Şehit Jandarma Binbaşı Adil Karagöz-85" operasyonu yapıldığı bildirildi.

Operasyonda keskin nişancı tüfeği ve dürbünü, kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, RPG-7 roketatar, bu silaha ait 4 mühimmat, 20 uçaksavar mühimmatı, 2 el bombası, tabanca şarjörü, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 telsiz, gece görüş dürbünü, 2 sırt çantası, fünye, fitil ile yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla il genelinde terör örgütü ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi.

Yorumlar